Çiftçilerin traktör sevinci

27 Şubat 2014 14:30

TKDK Isparta il Koordinatörlüğü 11.proje döneminde kabul ettiği projelerin bir kısmının daha incelemelerini tamamlayıp 18 çiftçiyle sözleşme imzaladı. Ispartalı tıbbi aromatik bitki üreticisi çiftçiler imzaladıkları sözleşmeyle traktör, pulluk, römork, mibzer, pulvarizatör vb tarım alet ekipmanlardan oluşan projelerine vergi istisnasıyla beraber %50 karşılıksız hibe desteği almaya hak kazandı.

Sözleşme imzalayan çiftçiler bu desteklerden yararlanmanın zor olduğunu düşündüklerini ama işin içine girince belirsizliğin kalktığı her şeyin kurallarıyla belli olduğu uyan herkesin bu destekten yararlana bileceğini ifade ettiler.

Tek tek sözleşme imzalayan faydalanıcıları tebrik eden İl koordinatörü V. Ali Toker bütün çalışanlarıyla başvuru sahiplerini, proje hazırlık sürecinden yatırımın yapılıp hibe desteğinin şahsın hesabına yatırılmasına uzanan süreçte bire bir takip ettiklerini belirtti.  Ayrıca kurumla alakalı olmayıp tıkanan süreçleri dahi takip ettiklerini başvuru sahipleriyle beraber çözüme koştuklarını sözlerine ekledi.

Proje düşünen veya yatırım fikri olan herkesi fikirlerini paylaşmak üzere kuruma beklediklerini belirten Ali Toker AB hibelerinin ulaşılamaz algısını kırmaya çalıştıklarını ifade etti.

 

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...