“Ev Hanımlarına Yönelik Fiziksel Aktivite” Etkinliği

27 Şubat 2014 14:32

2014 yılının Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı ilan edilmesi sebebiyle yılsonuna kadar her ayın son Pazar günü Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi organizasyonuyla yürütülecek olan etkinlikle Şubat ayında ev hanımları konuk oldular.

Hareketin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin benimsetilmesini amaçlayan etkinlikte hanımlar hoşça vakit geçirdiler.

Pilates eğitmeni eşliğinde hanımlara nefes tutma teknikleri ve fiziksel aktivite yaptırıldığını belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Karakaya; “Spor, sadece zayıflamak için yapılmamalıdır. Öncelikle toplumumuza yerleşmiş olan bu yanlış bilginin düzeltilmesi amacıyla Müdürlüğümüz olarak tüm halkımıza ulaşıp, onların doğru bilgilere sahip olmalarını sağlamak üzere seminerlerimiz devam etmektedir. Sağlıklı ve daha uzun bir yaşam sürdürebilmek için, özellikle yanlış beslenme ve hareketsizlik sonucu gelişen başta obezite ve diyabet olmak üzere kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, ruhsal bozukluklar, astım, kanser ve daha birçok hastalığın önlenmesinde fiziksel aktivite çok önemli bir etkendir” dedi. Karakaya, önümüzdeki günlerde Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Obezite ile Mücadele konusundaki çalışmaların hız kazanacağını da ifade etti.

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...