Ispartalı sporcular Osmaniye’den madalyalar ile döndü

27 Şubat 2014 14:33

Osmaniye’de yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Grup Müsabakaları’na Isparta’dan katılan kız ve erkek takımları, ilimizi başarıyla temsil ederek yarı finale katılmaya hak kazandılar.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Grup Müsabakaları 22-23 Şubat tarihlerinde Osmaniye’de yapıldı.

İlk altıya giren takımların yarı finale çıkmaya hak kazandığı müsabakalarda sporcularımız ilimizi başarıyla temsil etti.

Müsabakalara katılan Ispartalı sporculardan; Kız takımı 2 altın 2 gümüş 2 bronz madalya ile üçüncü oldular. Erkek takımı ise 1 altın 2 bronz madalya ile 5’nci olmayı başardılar. Kız ve erkek takımları yarı finale katılmaya hak kazanmış oldular.

Özellikle kız takımının çok dikkat çeken maçlar yaptığını belirten Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş; 11 kişilik takımların karşısında 6 sporcu ile 3’ncü olmayı başardıklarını aktardı.

Karakaş, müsabakalar ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“35 kgsporcumuz Ümran Yemler, bütün rakiplerini 9-0 sayı üstünlüğüyle yenerek şampiyon olmuştur.

40 kgsporcularımız Ece ve Evrim Gökçe kardeşler tüm rakiplerini 9-0 satı nakavtıyla yenerek finalde karşılaşmış olup final maçında Evrim Gökçe ikinci olurken Ece Gökçe şampiyon olmuştur.

45 kgsporcumuz Büşranur Söğütçepınar rakiplerini sayı üstünlüğüyle yenip grup finaline çıkmıştır. Finalde beraberlik sonunda hakem kararıyla elenmiş ve 3. olmuştur.

45 kgsporcumuz Ahsen Çeltik takıma yeni girmiş olmasına rağmen güzel maçlar çıkarmış ve 3. olmuştur.

+50 kgsporcumuz Elif Miraç Serin, yıllar sonra aramıza katılarak takımı güçlendirmiştir. 5  maç yaparak 3. olmuştur.

Erkeklerde Hamza Abacıoğlu yine şampiyonluk klasiğini bozmadı ve tüm rakiplerini sayı nakavtıyla yenmeyi başardı.

35 kgsporcumuz Ali Rıza Yılmaz ve +55 kgsporcumuz Halil Burak Uluç 5. olmuştur.

Müsabakalarda ter döken ama dereceye giremeyen sporcularımız Yaşar Topçu, Yaşar Umut Çevik’e de teşekkür ediyoruz.

Bizi Osmaniye’de hal ve hareketleriyle sportmen yarışmalarıyla temsil eden tüm sporcularımıza ve onları böle güzel yetiştiren değerli velilerimizi tebrik ediyor yarı finalde başarılar diliyoruz. Müsabaka teknik kadrosunda yer alan Süleyman Börekçi, M.Şakir Demiral ve Bagar Çakır’a teşekkür ediyoruz.

Müsabakalara giderken bizlere her türlü desteği vererek arkamızda bir güç olduğunu hissettiren başta Müdürümüz sayın Murat Gevrek, Spor Şube Müdürümüz sayın Fatma Uçarlar, spor uzmanımız sayın İsmail Togay, değerli spor servisi, lisans servisi ve muhasebe servisi olmak üzere tüm Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeline teşekkür ederiz”.

 

Bu haber 1869 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...