Keçiborlu’nun 60 Yıllık Su sorunu çözüldü

26 Eylül 2012 19:36

Keçiborlu’da kangren haline gelen su sorununda nihai çözüm için ilk kazma vuruldu. Eldere’den 2 kuyu ile 17 kilometrelik hatla Keçiborlu’nun içme suyu sorunu ortadan kalkacak.

2 yıllık bürokratik işlemlerin sonucunda dün Keçiborlu’da bayram havası vardı. Eldere’den 2 kuyu ile 17 kilometrelik hatla Keçiborlu’nun içme suyu sorunu ortadan kalkacak.

Keçiborlu’da kangren haline gelen su sorununda nihai çözüm için ilk kazma törenle vuruldu.

Düzenlenen törene CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Merkez İlçe Başkanı Senayi Demirkol ve parti yöneticilerinin yanı sıra, İncesu Belediye Başkanı Metin Uysal, Keçiborlu İlçe Müftüsü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geçtiğimiz aylarda ihalesi tamamlanan Keçiborlu İçme Suyu Projesinde ilk kazma bugün vuruldu. Halil Ergun Sarılgül ve Antep İnşaat İş Ortaklığı’nın kazandığı içme suyu projesinin temel atma töreni kurban kesimi ile başladı.

Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, belediyenin ekonomik ve iş gücünün su meselesine aktaraıldığını kaydederek “Şu anda belediyemizi ekonomik ve iş gücü olarak sarsan en önemli konu içme suyu meselesi. Ayda ortalama 20-30 bin TL su meselesi için hatcanıyor. Aylık 70 bin TL geliri olan bir belediye için bu rakam bir hayli büyüktü” dedi.

Keçiborlu halkından bir yıl daha sabır isteyen Başkan Soykan, Antalya’dan iki ortak bu işe talip oldu. Süreç 20 aylık bir süreç ama yüklenici firma konunun önemini dikkate alarak bu süreci 1 yıla indirmeyi taahhüt ediyor” diye bilgi verdi.

Soykan, “Su Eldere’den gelecek. Depolar yenileniyor. İçilemez sularımızdan kurtulacağız. Keçiborlu’da 50 yıldır tüm belediye başkanları bu konunun öneminin farkında ve çaba harcamış. Çözmek ise bize nasip oldu. İlk kazmayı bugün vuruyoruz ve 1 yıl içinde inşallah içme suyu sorunumuz çözülmüş olacak” dedi.

Özellikle Keçiborlu halkına teşekkür eden Başkan Soykan, “Bu konuda ilçe halkımız gerçekten gereken fedakarlığı gösterdi. Emekli maaşlarından artıklları küçük mebladaki paraları bu konunun çözümü için kurduğumuz derneğe bağışladı. İlçe halkı kendi çabaları ile 50 bin TL’ye yakın para toplandı. Bu bir imecedir” şeklinde konuştu.

İçme suyu sorununun köklü ve teknolojik bir şekilde çözüldüğünü dile getiren Başkan Soykan, “Su arızaları bilgisayarlı sistem ile tespit edilebilecek. Sorun neredeyse nokta atışı ile oraya müdahale edilecek ve hem iş gücü hem de ekonomik anlamda büyük bir tasarruf sağlanmış olacak” diye konuştu.

Projenin toplam maliyetinin 5 Milyon TL civarında olduğunu belirten Başkan Soykan, “Bu işin sağı-solu yok, siyaseti yok. 50 yıldır, 60 yıldır kanayan bir yara halkımızın da el birliği ile çözülüyor. Bizi mutlu eden budur. Ben bu konuda emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum. İller Bankası Bölge Müdürlüğü’müzün destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

İller Bankası yetkilisi Tuncer Kerpiç’te 2 kuyudan toplam70 litresu alınacağını ve suyun17 kilometremesafeyi cazibeli bir şekilde düşük enerji sarfiyatı ile Keçiborlu’ya ulaştıracaklarını belirtti. İlçe içerisndeki 40-50 yıllık şebekenin de70 kilometrehat olarak çekileceğini belirten Kerpiç, “İnşallah artık önümüzdeki 50 yıl Keçiborlu’nun içme suyu sorunu olmayacak” ifadelerini kullandı.

Yüklenici Firma Yetkilileri Kadir Antep ve Halil Ergun Sarıgül’de büyük bir gayretle Keçiborlu halkının içme suyu sorununu çözeceklerini belirterek “Öyle temenni ediyoruz ki bu sorun 1 yıl içerisinde çözülmüş olacak. Şimdiden herkese hayırlı uğurlu olsun. Allah bizi utandırmasın” dedi.

Törende iki tane kurban kesilerek vatandaşlara helva ikram edildi.   

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...