Günaydın; “İki misli vergi ödüyoruz”

27 Şubat 2014 14:39

Isparta İl Defterdarı Rahmi Turan, Defterdar Yardımcıları ve Vergi Dairesi Müdürleri Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Başkan Günaydın’a çiçek takdim edilirken yakasına da vergi haftası rozeti takıldı.

Vergi Haftası’nın halkın, 76 milyonun haftası olduğunu söyleyen Isparta İl Defterdarı Rahmi Turan, “Vergi Haftasında geleceğimizin teminatı olan gençlerimize vergi bilincinin benimsetilmesi, onlara öğretilmesi, vergiye uyumun artırılması, verginin bir vatandaşlık borcu olduğu, kendisine tekrar hizmet olarak döndüğünü bilmesini istiyoruz. Bir vatandaşlık görevi olarak herkesin isteyerek, gönülden kamu, mahalli idarelerimizin giderlerine devlet giderlerine katılmalarını canı gönülden istiyoruz. Haftanın tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Belediye olarak vergi ödemenin kutsallığını bilen bir yapımız var. Daha önceki dönemde ödenmeyen vergileri biz yapılandırma şekliyle halen ödüyoruz. Kendi dönemimizin vergilerini de ödeyen bir belediyeyiz. Belediye olarak iki misli vergi ödeyen bir konumdayız. Bu duruma göre Türkiye’de önde gelen kurumlar arasındayız. Çünkü duble vergi ödeyen belediye başkanlığı yaşıyoruz.

O açıdan vergi ödemenin kutsallığına saygımızdan dolayı bu zorlukları göğüslemeye çalışıyoruz. Vergi Haftamız Isparta’mız ve ülkemiz için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...