“Başbakan Erdoğan Burdur mitingi için Isparta’daki tüm kurumlardan sivil plakalı araçları talep etti!”

27 Şubat 2014 14:44

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Burdur’da düzenleyeceği mitingi öncesi şok bir iddia bulundu. Erdoğan’ın Isparta Valiliğine yazı yazdırarak mitinge kamu kurum ve kuruluşların sivil araçlarla mitinge katılım istediğini ileri sürdü. Şenol, “Başbakanın kamudan insan ve araç istemesi ahlak dışıdır” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol dün partisinde düzenlediği basın toplantısında şok bir belgeyi kamuoyuna sundu. Başbakan Erdoğan’ın bugün Burdur’da düzenleyeceği miting öncesi Isparta Valiliğine yazı göndererek kamu kurum ve kuruluşlardaki tüm logosuz, sivil plakalı araçları istediğini ileri süren Şenol, belgeyi basın mensuplarına gösterdi.

“HIRSIZLIK VE YOLSUZLUKLA UĞRAŞIRKEN

MİTİNGLERİ DE İHMAL ETMİYOR!”

Başbakan Erdoğan’ın bu yazıyla ahlak dışı bir olaya kalkıştığını belirten Şenol, şu açıklamayı yaptı; “Sayın Başbakanın bu kadar olayın içinde, hırsızlık ve yolsuzluklarla uğraşırken, ihmal etmediği seçim mitingleri için Valiliklere yazı gönderiyor. Yazıda ilgili kamu kurum ve kuruluşların sivil araçlarla mitinglere katılım sağlamaları isteniyor. İnsan utanır, mitingler her siyasi partinin hakkıdır. Ama seçim sürecine girildikten sonra bir bakanın ve başbakanın kamu kurumlarını insan ve araç olarak kullanılması son derece ahlak dışı bir olaydır. Böylesi bir olayın Valiliklerden istenmesi, Valiliklerin de bu emir üzerine il müdürlüklerine böyle bir talepte bulunması hem ahlaki olarak sorundur hem de Yüksek Seçim Kurulu’nun yasaklarına aykırıdır.

“AKP NE KAMUNUN İNSANLARINI NE DE ARAÇLARINI KULLANABİLİR!”

Sayın Başbakan suç işlemeye o kadar alıştı ki, ben yaptım oldu, benim söylediğim her şey kanun ve ferman noktasında ve onun söylediği her şey doğru, gerisi yanlış anlayışı var. Kusura bakmayın Türkiye hukuk devletidir. Ne kadar hukukumuz ve yargımız yok olduysa da en azından seçimin nasıl yürütüleceğine ilişkin YSK’nın bir sistemi var. Bu sistemde iktidar partisi kamu kurumlarının imkânlarını kullanamaz. Ne çalışanlarını kullanabilir ne de araçlarını kullanabilir.

“KAMU İDARELERİNİ KENDİLERİNİN EMİR ERİ GİBİ GÖRÜYORLAR”

Isparta’daki bütün bakanlıkların temsilcisi olan il müdürlüklerinin Burdur’daki mitinge katılım sağlamaları araçlarının da logosuz olarak gönderilmesi istenmiş. Demek ki Tayyip Erdoğan yapacağı tüm mitinglerde kamu kurumlarının insanlarını ve araçlarını taşıyacak. Biz çok büyük miting yaptık diyecekler. Burdur’daki mitinge Afyon, Isparta, Denizli, Konya illerinin kamu kurumları taşındığı zaman zaten miting alanı dolmuş olacak. Ayrıca bu bir suçtur. Kamunun imkânları hiçbir partinin imkânların da kullanılamaz.

Biz bu olayı kamuoyunun takdire bırakıyoruz. Bunun da Sayın Başbakanın Türk milletine karşı yaptığı çok büyük bir saygısızlığın örneği olduğunu düşünüyorum. Kamu idarelerini kendilerinin emir eri gibi gördüğünü gösteriyor. Başbakan emir verir, Valilileri ve Kaymakamları özel mitinglerinde kullanabilir. Böyle bir mantık yok. Türkiye’nin tarihinde böyle bir şey yok. Kamu idarecilerin devletin idarecileridir. Hiçbir siyasi oluşumun yöneticileri değildir. Tüm partiler seçim sürecinde eşit olmalıdır. Bu bir suç belgesidir. Savcıların bu konuda harekete geçmesi gerekir.

İŞTE GÖNDERİLEN YAZI

Gönderilen yazının tüm Valiliklere gittiğini düşünüyoruz. Yazı şu şekilde; ‘Konu araç talebi, ilgili il müdürlüklerine; Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Şubat 2014 Perşembe günü Burdur’u ziyaret edecekleri, Burdur Valiliği’nce bildirilmiştir. Sayın Başbakanımızın refakatindeki heyete ihtiyaç olan kurumunuza ait sivil plakalı araçların, araç üzerinde logo ve amblem bulunmayan araçların tamamının 26-27 Şubat 2014 tarihlerinde Burdur Valiliği emirlerine gönderilmesini ve sonucundan haber verilmesini rica ederim.’”

“ERDOĞAN’I BAŞBAKANIMIZ OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Açıklamanın ardından ulusal gündemdeki gelişmelere de değinen Şenol, “Biz Sayın Başbakanı artık Başbakanımız olarak görmüyoruz ve kabul etmiyoruz. Kirli, pis işlere ve yolsuzluklara bulaşmış hükümetin derhal istifa etmesi gerekir” dedi.

 

 

Bu haber 993 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...