Hamile kadına ‘Doğum Koçu’

26 Eylül 2012 19:39

Isparta’da bundan böyle hamile kadınlara doğumdan önce, doğum sırasında ve doğumdan sonra fiziksel, duygusal ve bilgisel destek sağlanacak.  Isparta Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, söz konusu projenin Türkiye’de ilk defa Isparta’da uygulanmaya başlandığını belirterek; “Bu proje ile hamile kadınlarda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.

 

 Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Doğum Koçluğu’ Projesi dün Davraz Aile Sağlığı Merkezinde törenle başlatıldı. Dün saat 11.00’de projeye verilen start kapsamında Aile Sağlığı Merkezine davet edilen hamile kadınlar Kadın Doğum Uzmanları tarafından geniş kapsamlı olarak bilgilendirme eğitimi verildi.

KİŞİOĞLU; “TÜRKİYE’DE İLK DEFA İLİMİZDE YAPIYORUZ”

Söz konusu proje konusunda açıklamalarda bulunan Isparta Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Doğum konusunda temel hazırlık oluşturmak amacıyla ‘Doğum Koçluğu Projesi’ başlatmış bulunuyoruz. Ülkemizde ilk defa ilimizde gerçekleştirdiğimiz bu proje kapsamında anneye doğumdan önce, doğum sırasında ve hemen ardından fiziksel, duygusal ve bilgisel destek sağlayacağız.

“HAMİLE KADININ KENDİNE GÜVEN DUYMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Hedefimiz Isparta’da bulunan tüm gebelere ulaşmak onları gebelik, doğum öncesi, doğum ve sonrası, emzirme konularında bilgilendirmek ve bütün gebelerimizin hastane ortamında doğum yapmalarını sağlamaktır. Doğum öncesi dönemde; Doğum hazırlığı ve yöntemleri hakkında gebeleri bilgilendirmek, doğum yapılacak hastanenin seçimi, gebenin doğumda rahat olmasını ve kendini güvende hissetmesini sağlamak, gebenin son izleminde doğuma hazırlanmasını, doğum şekilleri hakkında bilgilendirilmesini anne ve bebek açısından, en sağlıklısının normal doğum olduğunu ancak tıbbi zaruret halinde sezaryen yapılabileceği konusunda farkındalık oluşturmak ve bilgilendirmektir” dedi. 

Bu haber 915 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...