“Biri şehre ucuz su veriyorsa bunu bizim sırtımızdan satıyor”

28 Şubat 2014 18:11

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  Isparta Belediyesi’nin 18 milyon liralık bedeli yüksek bularak Darıderesi Göleti’ni devralmamasına ilişkin, ‘‘Söz konusu Isparta olduğu için bu konunun üzerine gitmiyoruz” diyerek Belediye Başkanı Günaydın’a ‘’Bizim sırtımızda su satıyor” göndermesinde bulundu. Eroğlu, içme suyu şebekesinin de Nuri Uzaktaş başkanlığında yenileneceğini müjdeledi.   

34 tesisin temel atma ve açılışları öncesi ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta’nın içme suyu şebekesinin yenileneceğini açıkladı. Eroğlu, “Nuri Uzaktaş Beyle görüştüm.  Hep Eğirdir Gölü’nden den su basılıyor.  Isparta, yıllık 21 milyon m3 su kullanılıyor. Fakat hesap ediyoruz alt yapı çalışmaları yapılmamış. İlistir gibi. Yüzde 55 kayıp var. Dolayısıyla lüzumsuz yere enerji kullanılıyor. Bizim orijinal bir projemiz var. Nuri Beye teşekkür ediyorum. Bu konuya kafa yormuş. Darıderesi’nin üst kısmına yeni bir baraj yapmak kaydıyla memba kalitesin de su verilecek.  Altyapı ve şebeke çalışmaları yenilendiğinde de artık Eğirdir’den su basmaya gerek kalmayacak. Damacana sulardan çok daha temiz su verilecek. Nuri Beyle görüştüm. Eğirdir’deki su çok enerji sarf ediyor hem de berrak değil. Bu konuda kesinlikle kararlıyız” dedi.  

SIRTIMIZDAN UCUZ SU SATIYORLAR

Bakan Eroğlu,  memleketi Afyonkarahisar’da belediyeye protokol olmadan içme suyu kaynağının devredilirken, Isparta’da MHP’li Belediye için para karşılığı devir yapıldığı iddialarına da yanıt verdi. Eroğlu, “Afyon’da protokol yaptık. Bu kanunen gerekli. Halbuki bunlar belediyenin yapması gereken şeyler. 30 yılda faizsiz geri ödeniyor. Komik bir rakam. Biz Darıderesi’ni yaptığımız zaman belediye istedi. Baktık su tertemiz. İsale hattıyla pompajla vermek gerekiyordu. Onu da yapamadılar onu da biz yaptık.  Şimdi yanlış anlaşılmasın diye belediyenin üzerine gitmiyoruz. Yani suyu ucuz satıyorum diyorsa bizim sırtımızdan devletin sırtından satıyor. Söz konusu Isparta olduğu için üzerine gitmiyorum bekleyin diyorum.

ISPARTA’YA İLERİ DÜZEYDE

ATIK SU VE ARITMA TESİSİ SÖZÜ

Öte yandan atık su artıma tesisleri Isparta’da çok berbat vaziyette. Dünyanın en ileri teknolojisine sahip atık su arıtma tesislerini Isparta’ya kuracağız. Bu örnek alınacak. Gerek içme suyu gerek atık su arıtma tesisi muhteşem olacak. Sulamada bile kullanılabilecek. Bununla ilgili hazırlıkları yapıyoruz onun da müjdesini vermek istiyorum” şeklinde konuştu.     

 

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...