Eğirdir’de tarihî yapıların deprem güvenlikleri belirleniyor

2 Mart 2014 18:50

Isparta Deprem Stratejisi ve Eylem Planı 2023 çalışmaları kapsamında tarihî yapılar hakkında araştırma ve incelemeler yapan heyet, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ettiler.

Başkan Özmeral’e yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran yetkililer, tarihî yapıların korunması, güçlendirilmesi gibi konularda işbirliği içerisinde çalıştıklarını aktardılar.

Isparta Müze Müdürü Mustafa Akaslan, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Sinan Karabulut, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Berna Kutlar Doğan, Isparta Defterdarlığı’ndan Hasan Ali Ekmekçi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Güven Birincitoka, Antalya Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü’nden İbrahim Karadoğan, Halil İbrahim Can, Müze Müdürlüğü’nden İlhan Güceren ve Eğirdir Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nden Gülay Uysal ve Hülya Ertap, heyet halinde ilçedeki tarihî yapıların deprem güvenliklerinin belirlenmesine ve güçlendirilmesine yönelik teknik bilgilerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak maksadıyla incelemelerde bulundular.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, tarih ve kültür varlıkları bakımından Eğirdir’in zengin olduğunu belirterek, Hamam, Kale ve diğer tarihî varlıklar hakkında heyettekilerle birlikte görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Özmeral, yapılan çalışmanın faydalı olacağına inandığını belirterek, heyettekilere çalışmalarında başarılar diledi.

Heyet, Eğirdir Tren Garı binasını, Baba Sultan Türbesi’ni, Hızır Bey Camiî’ni, Ayastefanos Kilisesi’ni, Yeşilada Camiî’ni ve Ağa Camiî’ni gezerek incelemelerde bulundular.

Isparta Müze Müdürü Aksalan, heyetle yakından ilgilenen ve misafirperverliğini gösteren Başkan Özmeral’e heyet adına teşekkür etti.

 

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...