Eğirdir çarşısındaki kaldırımlar andezit taşlarla süsleniyor

2 Mart 2014 18:52

Selçuklu eseri Esma Sultan (Dündar Bey) Hamamı’nın restorasyon çalışmaları sona doğru yaklaşırken hamamın güzelliklerini gören ve çevresine zenginlik getireceğine inanan yakınındaki esnaflar, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e ziyarette bulunarak kaldırımların yenilenmesi ve çevre düzenlemesinin yapılmasını istemişlerdi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, hemen düğmeye basarak esnafların isteklerini yerine getirdi. Eskimiş, yıpranmış kaldırımlar iş makineleriyle kırılmaya başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Özmeral, esnaflarla birlikte olarak fikir alışverişinde bulundu.

Çarşı merkezinde yapılan andezit kaldırımların başta esnaflar olmak üzere herkesi memnun ettiği belirtilirken, Hamama giden yolda da kaldırımlar andezit taşlarla döşenecek.

Başkan Özmeral, “her zaman olduğu gibi, bugünde esnafımızın haklı taleplerine cevap veriyoruz. Selçuklu eseri Esma Sultan (Dündar Bey) Hamamımızın restorasyon çalışmalarının sona yaklaştığını gören esnaflarımız, Belediyemize ziyarette bulunarak, hamama giden yolun da güzelleşmesini istediler. Bir bütünlük halinde hamamla birlikte yolun da güzelliğe kavuşmasını hep birlikte arzuladık. Belediyemizin kendi kaynaklarıyla restorasyon yaptırdığı hamamda çalışmalar bitmek üzere. Yolumuzun ve kaldırımların yeniden düzenlenmesi, hamamımıza ayrı bir güzellik katacaktır. Esnaflarımızla birlikte olmaktan, onların haklı isteklerine cevap vermekten dolayı çok mutluyuz” dedi.

Çarşı merkezindeki esnaflar, taleplerine anında cevap veren Başkan Özmeral’i çalışmalar yapılırken de bizzat işin başında bulunmasından dolayı memnuniyetlerini belirterek, “Başkanım sizden Allah razı olsun. Hamamımız çok güzel oldu. Açılınca herkes hamamın kıymetini daha iyi bilecek. Size de dua edecekler. Hamamımızın güzelleşmesiyle birlikte dükkânlarımızın önündeki kaldırımların da andezit taşlarıyla döşenecek olması ve güzelleştirilmesi bizleri çok mutlu etti. Allah sizden razı olsun” ifadeleriyle Başkan Özmeral’e teşekkür ettiler.

 

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...