“Skada sistemi ile hem su, hem para tasarrufu yapıyoruz”

26 Eylül 2012 19:42

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Su Arıtma Tesislerinde faaliyete geçirdikleri ‘Skada’ sistemi ile hem su kaybını büyük ölçüde önlediklerini belirterek; “Bu sistemle şuana kadar yaklaşık 8 milyon 500 bin TL para tasarrufu sağladık” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bundan böyle belediyenin tüm birimlerinde yapılan çalışmaları bizzat yerinde basın toplantısı yaparak kamuoyuna aktaracağını bildirdi. Bu doğrultuda ilk olarak dün saat 10.30’da Doğancı Mahallesinde bulunan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesindeki Su Arıtma Tesislerinde ilk toplantısını yapan Günaydın, su arıtma tesisleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNAYDIN; “HER ŞEYİ EN İNCE DETAYINA KADAR HESAPLIYORUZ”

Belediye Başkan Yardımcıları ile ilgili Daire Müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda  Günaydın, su konusunda yaptıkları yenilikler sayesinde 3 buçuk yılda 8,5 milyon TL kâr ettiklerini söyledi. Başkan Günaydın  “Biz Belediye olarak her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesaplayıp kitaplıyoruz. İşte onun için zarar eden şeyleri kâr eder konuma getirdik.

“SU OKUMA İŞİNDEN BU ZAMANA KADAR 6 MİLYON TL KÂR ETTİK”

Önceki dönemlerde su okuma personeli için Belediye 1 milyon 400 bin lira ödüyordu. Bu, bu iş için gerçekten afaki bir rakamdı. Şu anda 11 tane işçimiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü su okuma biriminde çalışıyor. Bu işçilerimizin bize yıllık maliyeti 200 bin lira. Biz belediye olarak personelden 1 milyon 200 bin lira kâr ettik. Belediyemizin bu tasarruftan 5 yılda sağladığı kâr ise 6 milyon lirayı bulmaktadır” diye konuştu. 

“SUYUN KLORLAMA VE FLORLAMA İŞİNİ OTOMATİĞE ÇEVİRDİK”

Yapılan yenilikler hakkında da bilgi veren Günaydın, artık suya flor ilacı katmadıklarını söyledi. Dağdan gelen doğal florlu suyu şebekeye bağladıklarını anlatan Günaydın, “Klorlama ve florlama sistemini de otomatiğe çevirdik. Eskiden ayda 500 bin TL elektrik parası harcıyorduk. Şimdi ise yapılan bu değişiklikler sayesinde bir ayda 350 bin TL tasarruf ediyoruz. Bu sayede 1 yılda 6 milyon 600 bin TL su şebekesinden kâr ediyoruz. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personeli ve su şebekesinden 3,5 yılda elde ettiğimiz toplan kâr 8 milyon 500 bin TL. Bu rakam 5 yıl sonunda 12 milyon 500 bin TL olacak” dedi.

“ISPARTALILARI TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE BİLİYORLARDI”  

Isparta da doğal florlu suyu kullanarak 140 yıldan bari önlenememiş diş karartma sistemini teknik bir şekilde önlediklerine değinen Günaydın, “Önceden Ispartalılar nereye giderse gitsin dişlerinden tanınırdı. Bu da Isparta’nın çok ciddi bir sorunuydu. Gerçi bir faydası vardı nereye gitsek bak sen Ispartalısın diye dişlerimizden tanınıyorduk. O Isparta’nın markasıydı. 140 yıldan beri önlenemeyen o markayı ilk defa kaldırdık” dedi.

“YENİLİKLERİMİZ SÜRECEK”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, aynı Su Arıtma’da olduğu gibi Belediye’nin tüm birimlerinde yeniliklere imza attıklarını ettiklerini belirterek, yeniliklerin süreceğini sözlerine ekledi. 

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...