Yalvaç Belediyesi’nden Bilimsel Yayın

2 Mart 2014 18:54

Yalvaç Belediyesi Kültür Yayınları serisinden basılan ikinci kitap da Yalvaç Yöresel Giysileri oldu. SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Zerrin Kartal ve Filiz N. Ölmez tarafından titiz bir çalışma sonucu hazırlanan kitap bilimsel bir yayın niteliği taşıyor.

Yalvaç Belediyesi Kültür Yayınları serisinden bu yıl yayınlanan ikinci kitap Yalvaç Yöresel Giysileri oldu. Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Zerrin Kartal ve Filiz Nurhan Ölmez tarafından Yalvaç ve çevresinde yapılan uzun ve meşakkatli bir araştırmanın sonucu ortaya çıktı. Kitap, 21x29,5 cm ebatlarında tamamı kuşe kağıda renkli olarak 500 adet bastırıldı.

Bilimsel bir çalışma olan kitap 344 sayfadan oluşuyor. Genel bir ilçe tarihi ile başlayan kitap Yöresel Giysiler Bağlamında el sanatları ve Yalvaç, Yöresel Giysiler Bağlamında Evlenme Gelenekleri ve Yalvaç, Tarihsel Süreçte Yalvaç Yöresel Giysileri bölümleriyle genel bir değerlendirme yapıyor. Ardından araştırmanın asıl bölümünde ise, Yalvaç kent merkezi başta olmak üzere Yalvaç’a bağlı köy köy, kasaba kasaba yöresel kadın giysileri, gelin giyimi, kınalı kız giyimi, sağdıç giyimi, günlük giysiler ve orta ve ileri yaşta giysiler, dış ve iç giyim, ayak giyimi gibi ayrıntılar fotoğraflı ve çizimli olarak detaylı işleniyor.

Söz konusu kitabın Yalvaç’ın tarih ve kültürüne ışık tutan ve araştırmacılar için kaynak niteliği taşıyan önemli bir bilimsel yayın olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Tekin Bayram, çalışmayı yapan iki öğretim üyesine teşekkür ettiğini ifade ederek, bundan sonra da Kültür Yayınları serisindeki baskılara bilimsel araştırmalara ağırlık vererek devam edeceklerini belirtti.

 

 

Bu haber 945 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...