“Tüyü bitmemiş yetim hakkını koruyarak hizmet olarak aktarıyoruz”

2 Mart 2014 19:05

34 tesisin açılışını gerçekleştirmek üzere dün ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta’yı göletler diyarı yapma sözü verdi. Bugün göletlerin yapılmasının zaruret ve mecburi olduğunu belirten Eroğlu, ‘’Bizden önce su akar bakardık. Biz geldik su akıyor biz yapıyoruz’’ dedi.

3 gündür ilimizde bir dizi etkinliklere katılan Orman ve Su İşleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dün de Hükümet Meydanı’ndan Ispartalılara seslendi. 122 milyon TL’ye mal olacak 34 yeni tesisin açılışlını gerçekleştiren Bakan Eroğlu, önemli mesajlar verdi. Son 11 ayda toplam 62 yatırım müjdesi verdiklerini söyleyen Eroğlu, ayrıca Yenişarbademli ilçesinde Şehit Hüseyin Gökhan Göleti’nin temel atımına da canlı yayınla bağlantı yaptı.

‘’EN ÇOK ORMAN BAKANLIĞI YATIRIM YAPTI’’   

Programın açış konuşmasını Vali Vahdettin Özkan yaptı. Özkan, ‘’Gerçekten Anadolu’nun dört bir yanında hem de ilimizde seferberlik halinde hizmetler ve icraatlarla insanımızın yaşam kalitesini artıran bu faaliyetlerden ötürü Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın icraatlarına baktığımızda en fazla yatırım yapmış bakanlık. Son 10 yılda 4.2 milyar liralık yatırım yapılmış. Bunun 650 milyon lirası Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılmış. Bugün Yenişarbademli’de yapılacak göletin isminin şehit kardeşimizin ismiyle tescillenmesi bize ayrı bir bayram yaşattı. Şehit aileleri adına Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

‘’HEYBE ALMADI BU SEFER TIRLA GELDİK’’

Öte yandan Isparta’ya her gelişinde heybelerinin dolu geldiğini ancak bu sefer müjdelerin fazla olmasından dolayı tırla geldiklerini ifadeden Bakan Eroğlu, ‘’Isparta artık göller, güller ve göletler diyarı. Heybe almadı bu sefer TIR’la geldik. Bizden önce ne yapıldı biz ne yaptık mukayese bile kabul etmez. Çıtayı yüksek tuttuk. Muhteşem yatırımlar yaptık. Türkiye’ye yatırımlar yapıldı. 11 yılda muazzam bir dönüşüm gerçekleşti. 11 yıl önce dünyada kriz yokken Türkiye’de kriz vardı. 22 banka batmıştı. Batan bankaların parası 231 milyar TL idi. Onu da hükümetimiz ödemek zorunda kaldı. Merkez Bankası’nın kasası boşalmıştı.  23.5 milyar dolar borç vardı. 3.5 milyar lira KEY toplanmıştı. Başbakanımız IMF’ye başımız dik olsun diye borcumuzu ödedi. Devletin millete borcu olmaz deyip zorunlu tasarruf fonu ödendi. KEY paraları ödendi. Yurtdışına kaçanların bıraktığı 231 milyar lira borç da ödendi. Merkez Bankası’nın kasasını doldurduk. Artık güçlü bir Türkiye var. Dünyada kriz olmasına rağmen, Türkiye büyümede ilk dörde giriyor. Borçlar ödendi. Kasa doldu. Yatırımlar yapılıyor. Türkiye’nin her yeri yatırımlarla mekik gibi dokunuyor” diye konuştu.

TÜRKİYE GÖLET, BARAJ YAPMAK ZORUNDA

Hidroelektrikte destan yazdıklarını öne süren Bakan Eroğlu, “Bizden önce su akıp gidiyordu. Yabancılar su akıyor siz bakıyorsunuz diye alay ediyordu. Su akıyor biz yapıyoruz. Farkımız bu. Millet için yapıyoruz. Bazıları hidroelektrik santraline karşı çıkıyor. Yarı kurak iklim bölgesindeyiz. Bazı bölgelerde yaz aylarında yağmur yazmaz. Hâlbuki ihtiyaç yazın. Kışın ve ilkbaharda yağan yağmuru biriktirip içme ve kullanma suyu kullanmamız gerekiyor. Bunun için barajın, göletin yapılması iklimden coğrafyadan gelen bir zaruriyettir. Tüm dünya hidroelektrik potansiyelinin yüzde 90’ını kullanmış.  Biz temiz enerjiyi kullanmak için gayretle çalıştık. 26 milyar kilovat saat olan temiz enerji kullanımını 79 milyar kilovata çıkardık. Yeterli mi değil” açıklamasında bulundu.

76 İL SUSUZMUŞ

İstanbul’da tankerlerle su satıldığını anımsatan Bakan Eroğlu, “ Su satış istasyonları vardı. Bidonlar su doldurulurdu. Evimde bidonlarda su vardı. Su gelince hemen bidonları doldururduk.  Ben sadece İstanbul’da susuzluk var zannederdim.  76 şehrimizde varmış. Su medeniyettir. Yol medeniyettir. Tüm şehirlerin su sorununu kökünden çözdük. 76 şehre modern tesisler inşa ettik. Artık tanker peşinde koşanları görüyor musunuz? Susuz kalsa İstanbul,  zil çalıp oynayacaklar. Ama merak etmesinler hevesleri kursaklarında kalacak. Planlarımız var. Allah’ın yardımıyla suyu akıtacağız. Isparta için de güzel bir proje hazırlıyoruz.  Yakında en önemli sektör gıda olacak. Sulama yapmadan yeteri kadar ürün almak mümkün mü? Tüm Türkiye’de 20 milyon dekar araziyi sulamaya açtık. 8.5 milyon hektarlık tüm araziyi sulayacağız. 1000 günde 1000 gölet projesi yapıyoruz. Bizden önce Isparta’ya 8 gölet yapılmış biz 56 sulama tesisi yapıyoruz.   Isparta’da tüm dereleri ıslah ediyoruz. Orman konusunda da destanlar yazıldı.  3 milyar fidan toprakla buluştu. Biz fidan üretiyoruz. Daha önce 75 milyon fidan üretilmiş. Orman teşkilatı 470 milyon fidan üretti. İşte farkımız bu. Tüm belediyelere fidan veriyoruz. Isparta Belediyesi’ne 393 bin fidan vermişiz.  Yollar artık Afyon kaymağı gibi olmuş.  1 saat 15 dakika da Afyon’dan Isparta’ya geliyorsunuz. Nereden nereye? Sizin hasretle beklediğiniz Dereboğazı yolu yapılacak. Başbakanımız bunun müjdesini verecek. Artık Isparta, Antalya’dan 2 milyon turistin geldiği gül lokumunu aldığı şehir haline gelecek” diye konuştu.

GÖKTEN PARA YAĞMIYOR

Türkiye’de güzel işler olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Bunlar nasıl oluyor. Bize gökten para yağmıyor. Sadece sizden aldığımız vergileri en iyi şekilde emanete sadık kalarak tüyü bitmemiş yetim hakkını koruyarak hizmet olarak aktarıyoruz. Geçmişte faizler o kadar yüksekti ki devlet kısa vadeli borçlanmayı yüzde 63 faizle yapıyordu. Toplanan vergilerin yüzde 86’sı faiz lobisine gidiyordu. Bu devri kapattık. Bundan rahatsız oldular. Türkiye’nin yükselişi burada gözü olanların dikkatini çekti. İstiyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti, yerlerde sürünsün. Biz buna razı değiliz. Büyük hedeflerimiz var. 2023 yılında Türkiye’yi en büyük 10 ekonomi arasına taşıyacağız. Hedef 2023 Türkiye hazır Isparta da hazır” görüşünü iletti.

MİLLİYETÇİLİK HİZMETLE OLUR

Milliyetçilik lafla değil hizmetle olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, “ Asıl milliyetçilik IMF’ye olan borcu ödemek başın dik olmak esas milliyetçilik millete yol, baraj, su, sağlık hizmetleri getirmek. Asıl milliyetçilik budur. Biz sizlere en iyi hizmet yapmanın gayreti içindeyiz. Isparta’ya geçen yıla kadar 4.2 milyar lira yatırım yapılmış. Isparta’ya en çok yatırım yapan bakanlık olmaktan gurur duyuyoruz.   Isparta endemik bitkiler için çok zengin. Burada 5 bal ormanı bölgesi ayırdık. Isparta için marka oluşturup bu balı üretip dünyaya satalım. Gül balı mı dersiniz güzel bir isim bulup satalım.   Isparta’yı geleceğe hazırlamak istiyoruz. Doğa, yayla turizmini burada geliştireceğiz. Gölcük’te europark yapacağız. Gelen turistler burayı ziyaret edecek. Isparta’da sulanmadık toprak kalmayacak, ıslah edilmemiş dere bırakmayacağız, bozuk ormanları da badem ceviz yetiştirip köylüye vereceğiz” dedi.

ACIMIZ BİR NEBZE OLSUN HAFİFLEDİ

Yenişarbademli’de Şehit Gökhan Eriç’in adının verildiği göletin temel atma törenine canlı bağlantı yapıydı. Şehidin babası Selahattin Eriç, “Afyon’da meydana gelen mühimmat deposundaki patlamada şehit olan evladımızın acısını bir nebze olsun unutturacak kurumuş topraklarımıza can suyu verecek bu göletin ilk baştan bu güne kadar yapılması için talimatlarınızı biliyorum. Eski bir çalışanımızın. Çok duyguluyum. Patlama olduğu gün Afyon’da görüşmüştük. Evladım suyla anılacak. Bu bizim için büyük mutluluk” dedi. Bakan Eroğlu, 2016 yılında bitecek göletin 15 Ocak 2015 tarihinde bitirilmesi sözü aldı.  Bakan, göletin etrafında mesirelik alan yapılması talimatı da verdi.  Daha sonra’da 34 tesisin temel atma ve açılış töreni Bakan Eroğlu’nun butona basmasıyla sona erdi.

Bu haber 811 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...