“Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik”

2 Mart 2014 19:07

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Isparta’da halka seslendi. Muhalefeti Isparta’ya şikayet eden Erdoğan, ayrıca ilimize yeni müjdeler verdi. Erdoğan, ‘’Hızlı tren konusunda Isparta’yı dışarıda bırakmadık. Antalya’ya ulaşacak olan hızlı trenimiz Burdur ve Isparta’ya da hizmet verecek. Ayrıca yıllardır çok istediğiniz Dereboğazı yolunda çalışmalar sürüyor. Şu anda ihaleler yapıldı. Bazı bölümlerde ise proje çalışması devam ediyor. İnşallah bitireceğiz’’ dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, Isparta Hükümet Meydanı’nı dolduran kalabalık bir topluluğa seslendi.  Saat 13:15’te miting alanına gelen Başbakan Erdoğan, ‘Dik dur eğilme bu millet seninle’ sloganlarıyla karşılandı.  Isparta ‘gül şehir, gül kokulu şehir diyen Erdoğan’ gül konulu şiir okudu

ESKİ TÜRKİYE İLE YENİ TÜRKİYE ARASINDA TERCİH YAPACAKSINIZ

Başbakan Erdoğan, “Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Isparta Gül şehri. Güllerin şehri. Gül kokulu şehir Isparta.

Seyrinde bir şehre vardım gördüm sarayı güldür gül.

Sultanın tacı tahtı bağı duvarı güldür gül.

Gül alırlar gül satarlar gülden terazi tutarlar.

Gülü gül ile tartarlar. Çarşı pazar güldür gül.

 Toprağı güldür taşı gül kurusu güldür yaşı gül.

 Has bahçenin içinde selvi çınarı güldür gül.

 Türkiye'nin gül bahçesi gül kokulu şehir Isparta'yı ve kardeşlerimi gönülden selamlıyorum. Isparta bugün bir başka güzel. Bir başka coşkulu. Siz bu kardeşinize bu partiye bu harekete en başından itibaren sahip çıktınız. AK Parti'ye oylarınızla sahip çıktınız. Bu kadroya desteğinizle sahip çıktınız. Bu davaya hayır dualarınızla sahip çıktınız. Rabbim kardeşliğimizi birliğimizi dirliğimizi yol arkadaşlığımızı daim eylesin. 30 Mart seçimleri inşallah Isparta ve Türkiye için hayırlara vesile olsun. Demokrasi tarihinin en önemli seçimlerinden birine hazırlanıyoruz. Yeni Türkiye hedeflerine güç verecek bir seçime giriyoruz. 30 Mart seçimlerinde sadece belediye başkanı seçilmeyecek bu seçimin bir başka özelliği var. Sadece meclis üyelerini seçmeyeceksiniz, sadece muhtarları seçmeyeceksiniz... Sandığa gidecek Eski Türkiye ile Yeni Türkiye arasında bir tercih yapacaksınız. 30 Mart'ta sandığa gidecek yeniden İstiklal mücadelemize destek vereceksiniz” dedi. 

BURAYA YAĞMUR YAĞMAZ

CHP ve MHP’nin sandıkta AK Parti karşısında hezimete uğradığını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Bu CHP ve MHP 12 yıldır sandıkta AK Parti karşısında ağır hezimete uğruyor. 12 yılda 3 genel 2 yerel seçimde 2 halk oylamasında hiçbir varlık gösteremediler. Kendilerini yenileyemediler. Eğer bit pazarının bereketi olsa rahmet yağardı. Yağmaz buraya .Değişmediler, değişmek istemediler. Milletin dilini kullanmadılar. Aynı istikamete bakmadılar. Milletin kutsallarına saldırdılar. Milletle kucaklaşmadılar. Sandıkta AK Parti'yle başa çıkamadılar şimdi başka yollarla başka çirkin bazı usullerle yıpratmaya çalışıyorlar” dedi.

ELLERİNE 3-5 KOYUN VERSEN KAYBEDERLER 

“Bu CHP ve MHP genel başkanları ruh ikizidir. Kafa kafaya verdiler sandıkta alt edemedikleri AK Parti'yi iftira montaj ve çirkin ithamlarla yıpratacaklarını zannediyorlar” diyen Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP genel başkanı hangi sandıkta oy atacağını bile bilmiyor. Geçen yerel seçimlerde Kağıthane yerine Kağıttepe dedi. O seçimlerde kendine bile oy kullanamadı. Ya bunların eline üç beş koyun verseniz kaybedip öyle gelirler. İşte ne olacak kasetle geldi partiye genel başkan oldu. Kasetle gelenler kasetle giderler. Milletle gelenler milletle giderler. Onlar kasetle biz milletle geldik. Bizim yolumuzu halk çizdi. Hak'ka tabi olarak bu yoldayız biz. MHP genel başkanı zaten ne olduğunun farkında değil. Milliyetçi mi ulusalcı mı Ergenekoncu mu? Ne olduğuna karar veremedi. Ispartalıların güzel bir sözü var. Bilmediğin yola girme düşersin bilmediğin aşı yeme davul olur şişersin. Şaşkın şaşkın suratını asma düz yol varken çamura basma. İşte bu ruh ikizleri düz yol varken sandık varken başka yollara girdiler. Boğazlarına kadar da çamura battılar. Kasetle ses kaydıyla montajla, hükümeti düşüreceklerini zannediyorlar. Onlar müfteri biz rakamlarla konuşuyoruz eserlerle konuşuyoruz icraatlarımızla konuşuyoruz. Bunlarda takiyye yalan iftira var. Bini bir para. Bu denli bunlar iftirayı seviyorlar.”

GÜYA BEDİÜZZAMAN’IN YOLUNDAN GİDİYORLAR

Bediüzzaman Said Nursi’nin, ülkesinden kaçmadığını, Isparta Barla’da uzun yıllar sürgünde yaşadığını hatırlatan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: “Isparta'da Barla'da merhum Saidi Nursi Hazretleri uzun yıllar sürgünde yaşadı. Eserlerinin önemli kısmını Barla'da yazdı. Onun için Barla önemli bir merkez. Tek partinin yani CHP'nin zulmünü burada çekti. Bunu çok iyi bilmemiz lazım. Isparta'da tarihten çok mühim bir hadiseyi size anlatacağım. Merhum Bediüzzaman Said Nursi'ye neden Adnan Menderes'i ve DP'yi desteklediğini soruyorlar. Verdiği cevap manidar. Eğer DP Düşerse ya Halk veya Millet Partisi iktidara gelecek. Dolayısıyla sosyal hayatımıza ve vatanımıza dehşetli bir tehlike oluşturur. Dolayısıyla bu partinin yani CHP'nin iktidara gelmemesi için DP'yi Kur'an vatan ve İslamiyet namına muhafazaya çalışıyorum diyor. Said Nursi CHP zulmünü ağır şekilde yaşadı. Sürgünden sürgüne hapisten hapse gönderildi. Zehirlenmek ve öldürülmek istedi ama asla boyun eğmedi. CHP karşısında asla diz çökmedi. CHP ile işbirliği yapmadı. Ülkesinden kaçıp başka ülkelere sığınmayı ve ülkesini karıştırmayı aklından bile geçirmedi. İstese kaçabilirdi ama kaçmadı. Rusya'ya esir düşmüşken Sibirya'dan kaçtı kendi topraklarına geldi. İşin ucunda hapishane de olsa vatanım dedi. Şu ifadeyi kullandı: 'Zalimler için yaşasın cehennem'. Şimdi Pensilvanya'daki zat ağzına hiçbir zaman Bediüzzaman ifadesini almamıştır. Güya Bediüzzaman'ın yolunda gidiyor. Yalan. CHP ile şu anda kol kola giren birlikte hareket eden birlikte kaset siyaseti yapan biri nasıl Said Nursi'nin izinden gidebilir. 12 Eylül'de darbecilere şirin mektuplar yazmıştır ha. Papa ile de el ele kol kola resimleri var. Biz siyasetçiyiz her insanla beraber oluruz. Ama sen siyasetçi değil sorulduğu zaman din adamısın. Neyi nasıl yapıyorsun bunu anlamakta zorlanıyorum. CHP ile kol kola darbeye yeltenen biri nasıl merhum Bediüzzaman'ın izinde olabilir. Şimdi ben söylüyorum. 2 yıl önce de söyledim. Dön Türkiye'ye gel dedim. Gel... Gelmedi... Şimdi yine sesleniyorum dürüst isen samimi isen bu ülkeyi karıştırmayı bırak burası senin ülkense dön buraya gel diyorum”

 GÜLEN’E ÇOK SERT GÖNDERME

“Hz. Cebrail parti kursa desteklemem” diyen Fethullah Gülen’in CHP’yi desteklediğini dile getiren Başbakan Erdoğan, “Oraya gönül veren çok temiz saf kardeşlerime sesleniyorum. Paralarını verdiler yıllarca imkanlarını verdiler. Arazilerini arsalarını verdiler. Okullar yurtlar yaptılar bunlara verdiler biliyorum. İnanın ben de samimiymişim ama safmışım. Ben de her türlü desteği verdim. Bana gönderdiği kitaplarında öyle methiyeler düzüyordu ki diyordum ki herhalde samimi. Bana da tespihler gönderdi. Sadece ananas göndermedi... Amma son Türkçe olimpiyatlarında Peygamberimizin orada olduğunu söyleyince şaşırdım. Bunu nasıl bir tespit diye şaşırdım. Bazı hocalarımla görüştüm. Hepsi çok şaşırdıklarını bunun bir itikadi mesele olduğunu söylediler. Değil mi bunlar kendi TV'lerinde sevgili Peygamberimizi Miraçtan indirip kamyonete bindiren bunlar değil mi? Böyle gayri ahlaki gayri İslami gayri itikadi bir şeyi nasıl söyleyebilirsiniz. Ama bunlarda yüz yok. Bunlarda yalanın bini bir para. Herşeyi söylerler. Bu kardeşlerime sesleniyorum. Lütfen başınızı iki elinizin arasına alın ve düşünün. Nerede Barla'daki merhum Said Nursi nerede bu Pensilvanya'daki zat. Zaten hayatında bir kere rahle-i tedrisinde bulunmamış ama öyle yutturmuş. Biri vatanın Müslümanların hakkı için ömrünü zindanlarda geçiriyor diğeri Müslümanları rencide ediyor ve diyor ki Cebrail parti kursa desteklemem diyecek kadar kibir içine giriyor. 1995 yılında Savaş Ay ile yaptığı bir röportajda bunu söylüyor. Ondan sonra başlıyorlar tevile. Bedduasını izlemediniz mi... Bir hoca efendiye böyle beddualar yakışır mı? Biz gazap için gelmedik biz rahmet için geldik. Çünkü biz bir rahmet Peygamberinin mensuplarıyız. Bizde gazap olmaz biz rahmetle mükellefiz. Bu Pensilvanya’daki zat CHP'ye tüm gücüyle destek veriyor. Hazreti Cebrail'e destek vermem diyor CHP'ye destek veriyor. Ne yaparlarsa yapsınlar. İnşallah 30 Mart akşamı Isparta'da evet AK belediyecilik iktidar olacak... Hiç endişeniz olmasın. Allah'ın izniyle 30 Mart akşamı Türkiye'de göreceksiniz milletimiz AK Parti ile yola devam diyecek. Bütün kamuoyu araştırmalarında da bunu görüyoruz hamdolsun. İnanıyoruz çalışıyoruz ve üstünüz. Hiç endişeniz olmasın. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. 11 yıl hep bu aşkla çalıştık. Bununla da çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AĞUSTOS’TA 40 BİN ÖĞRETMEN ATAMA MÜJDESİ

Göreve  geldiklerinde Türkiye’nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu şimdi ise 800 milyar dolara yükseldiğini kaydeden Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yolsuzlukların olduğu bir ülkede siz milli  geliri böyle artırabilir misiniz? Cumhuriyet tarihinde 6 bin100 kmbölünmüş yol yapıldı. Biz 10 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar olsak bunları yapabilir miydik?  Göreve gediğimize 26 havalimanı vardı şimdi 52 havalimanı var. 10 yıl önce Şırnak’a havaalanı, Kars’a havaalanı yapılacak dense inanır mıydınız? Devletin yüz lirasının 73 lirası borçtu. Şimdi 100 liranın 35 lirası borç. Devletin borçlanma faizi yüzde 63’tü. Şimdi tek haneli rakamlara düştü.  Enflasyon yüzde 30’du şimdi tek haneli rakama düştü. Denizli’de ticaret erbabı eleman arıyoruz eleman yok diyorlar. Şimdi biz 10 bin öğretmeni devre arasında aldık. Ağustosta da  40 bin öğretmen alacağız. Benim işçi kardeşimden memur kardeşimden zorunlu tasarruf altında para kesiliyordu. 13.5 katrilyon. Başbakan odlumda  önüme bunu getirdiler. Devletin borcu  bu kadar . Şok oldum. Devlet işçisine, memuruna bu kadar borçlu olabilir mi? Bunların sorumlusu MHP, DSP, Doğru Yol’dur. Maaşlarından kestiler. Sendikalarla arkadaşlarım oturdular bu borcu ödediler. Fakat bitmeyen bir şey var dı. KEY altında para kestiler. Şu ana kadar 3.5 katrilyon para ödedik. Sizi aldattılar konutu sahibi yapacağız dediler, maaşlarınızdan kestiler ama bir şey yok. Ne yaptı, 17 katrilyon... Ey MHP, sen nasıl kalkacaksın bu vebalin altından ya... Zaten iktidar olamadı, 3.5 yıl hükümette kaldı, kaçtı gitti. 5 yıllığına gelmiştin niye kaçıp gittin? İşte merhum Ecevit'le beraber koalisyon kurdular. İşte yanlarında bir koalisyon daha vardı Anap, o zaten malum gitti ve üç buçuk yılda ancak dayandılar, kaçıp gittiler ve bunlar yolsuzlukların iktidarı oldu. Yargılandılar. ve depremler bunların döneminde geçti, her türlü deprem. Sakarya depremi, Düzce depremi, hepsinin altında bunlar yok oldular. Bunların yarıda bırakıp kaçtıkları o illeri biz yaptık, biz. Biz de deprem geçirdik, Van depremini geçirdik. Bir yılda Van'ı ihya ettik. Şu anda Van'ı tanımazsınız, Bingöl depremini yaşadık ve bir yılda yeni Bingöl'ü inşa ettik. Simav depremini yaşadık, bir yılda Simav'ı ihya ettik. Neden? Çünkü yere sağlam basıyorduk ve aldatmıyorduk ve arkadaşlarım sağlam gidiyorlar, çalışıyorlar.”

BANA ZUL OLUR

Türkiye’de muhalefetin  olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, “İsteseler de istemeseler de  biz meclisten kanunları geçiriyoruz.  Onlar Anayasa Mahkemesine gidiyor. Akıllanmıyorlar  tekrar gidiyor. O kadar telaş içindeler ki…Bunlar bakarkör.  Ana muhalefetin lideri Bana ‘başbakan demeyecekmiş.’ Sen zaten Bana Başkana dersen benim için zul olur. Çünkü senin seviyen çok aşağıda. Bana milletimin başbakan  demesi yeter.  Sayın demeyecekmiş. Desen ne olur demesen ne olur. Bundan böyle ne onun ne diğerlerinin adını anmayacağım dedim anmıyorum. Sadeci sıfatlarını söylüyorum” dedi.  

BİZ FATİHİN TORUNLARIYIZ

CHP’nin MHP’nin birbirinden farkı olmadığını, AK Parti’nin eserleriyle bunların iftiralarla konuştuğunu kaydeden Başbakan Erdoğan,“İstanbul’da şu anda üçüncü havalimanın yapıyoruz. 46 milyar dolar. Devletin cebinden tek kuruş çıkmıyor. Hepsini ihaleye Girne firmalar veriyor. 20 sene sonra devletin olacak. Böyle bir ihaleye firmalar giriyor, paralel yapı buna engel oluyor.  Marmaray bitti. Denizin62 metrederinliğinde sis vardı iki günde 300 bin kişi taşındı. Biz gemileri karadan yürüten Fatih’in torunlarıyız. Gemilerimizi Türkiye’de üretiyoruz.  İHA’lar üretiyoruz. İşte bunları çıldırtan bu. Üçüncü köprü Yavuz Sultan  Selim köprüsünü yapıyoruz. Bundan rahatsız oluyorlar. Marmaray’ın biraz daha güneyinde bir tünel daha yapıyoruz. Biz yapıyoruz biz bu millet sevdalıyız. Biz dertliyiz onların böyle bir derdi yok” diye konuştu.

ONLARI İNLERİNDEN ÇIKARACAĞIZ

 CHP milletvekillerinin, başkanlarının da usulsüz telefonları dinlendiğini, CHP’nin genel başkanının tek çift laf  etmediğini belirten Başbakan Erdoğan, “Çünkü Pensilvanya’daki patronu izin vermez. Aynı şekilde MHP milletvekilleri de dinlendi 450 MHP’li dinlendi. CHP ve MHP hukuksuz dinlemeleri montaj kasetleri dillerin doladılar. Ama kendileriyle ilgili dinlemelerden hiç söz etmiyorlar.  Çünkü şantaj var. Gazeteciyi dinlemişler, işadamlarını, siyasetçiyi dinlemişler şantaj yapıyorlar. Sadece şantaj değil haraç topluyor tehdit ediyorlar, istediklerini söyletiyor istediklerini yazdırıyorlar.  Endişe etmeyin, Türkiye Cumhuriyeti hiç bir şantaj çetesine boyun eğmez. Bunları inlerinden çıkarıp milletin önünde rezil edeceğiz. Yaptıkları tehditleri, yargı içinde oynadıkları kirli oyunları tek tek ortaya döküp bunların ne olduğu sizlere anlatacağız.  Ulusal güvenliğimizin tehdit eden bu yapıyı yılanın deliğine de girse bulacak çıkaracak  ve yargıya teslim edeceğiz. Bunu için 30 Mart çök önemli içerideki hainleri dışarıdaki Türkiye hasımlarna gür cevap vereceksiniz. 30 Mart’ta istiklalinizi bir kez daha duyuracaksınız” diye konuştu

ISPARTA’YA HIZLI TREN VE DEREBOĞAZI DUBLE YOL SÖZÜ

Isparta’ya hızlı tren ve Dereboğazı bölünmüş yol müjdesi veren 12 yıldır gurur duyacağınız eserler yapıyoruz. Şu Isparta ’ya 11 yılda 5 katrilyonluk yatırım yaptık. Burada 79 senede92 km 92 kmbölünmüş yol yapılmış. Biz bunu 148 km’ye çıkardık. Sadece karayollarında değil havayollarında da S.D Havalimanını yurt dışı havaalanı haline getirdik. 2003’te buranın yolcu kapasitesi 3 bin idi. 2013’te 50 bin kişiye ulaştık. Hızlı tren konusunda Isparta’yı dışarıda bırakmıyoruz. Antalya’ya ulaşacak hızlı teren hem Isparta hem Burdur’a hizmet verecek. Ankara’dan İzmir’e  hızlı teren projemiz devem ediyor. Afyon Ankara  hızlı tren ihalesi bitti. Bu hattı Isparta ve Burdur’a bağlayarak, bu hattı Antalya ile  buluşturacğız. Dereboğazı yolunu yapmak için çalışma sürüyor. Antalya Karacaören  arasındaki bölümün ihalesi yapıldı. Isparta’dan Ağlasun’dan olan10 kmihalesini yaptık Tünellerin  olduğu Karacaören Ağlasun arası bölümün projesi devam ediyor. Bu yolu en erken zamanda bitirmeye çalışacağız. Şu anda 100’e yakın tünel açtık. Dağları deldik. Biz olaya Ferhat gibi bakıyoruz. Biz Ferhatız Ferhat. Siz Şirin.

5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

Isparta’ya hastane sözümüz vardı. 755 yataklı hastane yapıyoruz. Buranın temeli 12 Mart’ta açılacak. Artık benim köyde oturan kardeşim tedavi için başka şehirlere gitmeyecek. Orada 5 yıldızlı otel konforunda tedavi alacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız 1.5 katrilyonluk, Ulaştırma ve haberleşmede 328, Eğitimde 200, Gençlik ve  Sporda 464, Sağlıkta 119 trilyon Aile ve Sosyal Politikalarda 289 milyon lira  yatırım yaptık. Eğitimde  bin 426 derslik açtık. 9 bin adet  bilgisayar gönderdik, 341 okula  internet bağlantısı sağladık. Geçenlerde paralel yapının gazetelerinden biri çocuklar tablet bilgisayarları almadı diyor. 175 bin tablet dağıttık.   Şu anda 675 bin bilgisayar ihalesi yapıldı.  Ardından 10 milyon adet tablet bilgisayar ihalesine hazırlanıyoruz. Etkileşimli tahtaları sınıflara yerleştiriyoruz. Üniversitemizi büyüttük. 12 yılda SDÜ’ye yaklaşık 314  milyon liralık yatırım yaptık. Öğrenci sayısı 31 binden 57 bine yükseldi. Bunlar 45 lira burs parası ödüyordu. Biz 500 lira veriyoruz. Yurtlarda ranza sistemi kaldırılıyor” diye konuştu. 

KIZLARIMIZI BİRBİRİNE DÜŞMAN ETTİLER

28 Şubat döneminde başörtülü ve başı açık kızları birbirine düşman edildiğini öne süren Başbakan Erdoğan, “ Başı açık girebilir, açık olmayan giremez dediler. Fakat sabrettik. Benim başörtülü ve başı açık kardeşlerim arasında düşmanlık yok ki. Bunlar düşmanlıkla 10 binlerce kızımız bu ülkede eğitim öğrenim alamadı.  ABD’de örtünebiliyor benim ülkemde örtünemiyor. Allah’a şükür bunlar aşıldı. Şimdi devlet dairelerine giriyorlar. Üniversitelere giriyorlar. Sizin daha teslim edilmemiş haklarınız var. Dahası da olacak.  Omuz omuza başörtülü başı kapalı yürüyor. İşte hep birlikte Türkiye olmak bu. Meslek liseliler istenilen üniversiteye gidemedi. Benim evladım dışarıda üniversite eğitim almak zorunda kaldı. Ama  CHP’nin bu genel başkanı bir edepsizliği, terbiyesizliği yapıyor. Kendi hayatı böyle. Sen önce aynaya bak. Ben İstanbul Belediye Başkanlığı’nı CHP’den devraldığımda İSKİ Genel Müdürünün yolsuzlukları vardı. Sen o zaman Rahşan affıyla kurtuldun. Eğer o af olmasaydı kurtulamayacaktın” diye konuştu. 

SİZE UZAKTAŞ’I EMANET EDİYORUM

Isparta’ya sağlıkta tomografi ultrason ihtiyaçlarını karışladıklarını belirten Erdoğan, “Isparta sağlıkta devrimi yaşıyor. Ambulans filomuzu genişlettik. Sağlık personeli sıkıntılarını çözdük ve halen devam ediyoruz. Doktor sayısını, sağlık memurlarının sayısını artırmamız gerekiyor. İhtiyaçlarınızı daha fazlasıyla gidereceğiz. Size Nuri Uzaktaş beyefendiyi getiriyorum. İstiyorum ki ben bu kardeşimi sizlere emanet ediyorum. Şu 28 günde hep beraber çalışıp Isparta’yı emin ellere teslim edin. Kardeşlerim merkezi yönetimle yerel yönetimin el ele vermesiyle Isparta’yı çok iyi bir noktaya taşıyacağız. Isparta belediyecilikte bu güzelliği görecek. Tüm altyapısıyla Nuri kardeşim Isparta’yı modern bir hale getirecek. Bizler Isparta’ya yapılması gereken ne ise beraber yapacağız. Ama sizden söz istiyorum 28 gün durmaksızın hep berabere çalışacaksınız” dedi.  

‘’BUNLARIN DERSHANE VE OKULLARINA ÇOCUKLARINIZI GÖNDERMEYİN’’

Erdoğan konuşmasının son bölümünde “Bunların dershanelerine çocuklarınızı göndermeyin. Çekip alın. Bunların okulların da göndermeyin. Devletin okulları bize yeter. Çocuklarımızda zayıf kalanlar varsa hafta sonlarında biz takviye derslerin devlet olarak ücretsiz olarak vereceğiz. Dershane Yasası geçti Bunların sülük gibi vatandaşı emmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bu söze sülüge hakaret olur Sülük zararlı kanı emer. Sülüğün bir güzelliği var. Yıllık 1 milyar dolar  rantı kaybediyorlar Ondan telaşları bunlar. Bu okullar sizin. Bu okullarda elimizden gelene gayretle çalışacağız. Öğretmen açığı kapanacak” dedi.

MİTİNGE KİMLER KATILDI

Mitinge Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ak Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş ve Ak Parti Isparta ve çevre illerin milletvekilleri katıldı. Alandaki "Allah da seni yalnız bırakmaz, millet de" pankartı dikkati çekti. Daha sonra Başbakan Valiliğe geçerek burada öğle yemeğini yedi.  Valiliğe geçtiği sırada, çocuklara oyuncak dağıttı. Ardından da mitin için Muğla’ya hareket etti.

 

Bu haber 888 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...