“Delil elde etmek suç sayılacak!”

3 Mart 2014 17:10

Son tahliyelerle birlikte 17 Aralık’ta gerçekleştirilen Büyük Rüşvet Operasyonu’nda tutuklu kimse kalmadı. Muhalefet, tahliyeleri hükumetin yargıya müdahalesi olarak değerlendirirken en ilginç çıkış CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’den geldi. Tahliyeleri değerlendiren Öner, “suç delillerinin elde edilmesi bu gidişle suç sayılacak” dedi.

Siyaset koridorlarını karıştıran tahliyelerin ardından Hükumet ve muhalefet kanadından açıklamalar üst üste geldi. Başbakan Erdoğan, “Adaletin yerini bulacağını biliyordum. Hak yerini buldu. Beklentim bu istikametteydi.” derken, Dışişleri Komisyonu üyesi, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, “Ustaların tapeleri dile düşünce acele çıkartılan yasalarla mevcut deliller karartıldı” yorumunu yaptı.

HİSSİYATTAN SORUMLU BAKAN!

Meclis genel kurulunda konuşan Öner, 17 Aralık Operasyonu’ndan sonra “Acemiler yakalandı, ustalar nerede?” diye sorduklarını anımsatarak, internette yayınlanan ses kayıtlarını gündeme getirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yayınlanan kayıtlar için yaptığı “Tapeler montaj” açıklamasını “Bilim, Sanayi, Teknoloji ve Hissiyattan sorumlu Sayın Bakan’ın fikri neyse zikri de o” diyerek eleştiren Öner, “Hissî bir kavram, ilahi bir mesaj nereden geldi de bu kanaate vardı, bilmiyorum. Ama Sayın Bakan sabahleyin saat 08.02'deki tapelerin montaj olduğunu mu düşünüyor? Saat on biri on yedi geçe yapılan konuşmalar montaj mıymış? Saat 15.39'daki konuşmalar, saat 23.15'teki konuşmalar, telaşla yapılan, kısık sesle yapılan, Kısıklı'yla yapılan konuşmalar montaj mıymış? Niye kısık sesle konuşuluyor, niye karşı taraf "Baba, bir daha söylesene." diyor? Sabahın mahmurluğunda anlayamamış.” açıklamasını yaptı.

DELİLLER KARARTILDI

Son tahliyeleri “acemileri salıverecek formüller tez zamanda bulundu” diyerek eleştiren Öner, mevcut delillerin karartıldığını, yeni delil toplamanın da alelacele çıkartılan yaslarla imkansız hale getirildiğini savundu. “Mevcut yasaların suç saydığı eylemler suç olmaktan çıkartılıyor” diyen Öner, “suç delillerinin elde edilmesi de bu gidişle suç sayılacak” değerlendirmesinde bulundu.

Öner konuşmasında ayrıca “4+4+4'le okullara ‘Kur'an’ ve ‘Peygamber Efendimizin hayatı’ dersleri kondu. Keşke okusaydınız! Okusaydınız bu tapeler dile düşmezdi, harama el uzatılmazdı, haram lokma yenmezdi, haram yiyenlere destek verilmezdi.  Helal kazanca haram katılmaz ve haramilerin değirmenlerine su taşınmazdı” dedi.

 

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...