Korkmaz; “AKP hükümeti, kamu ihaleleri kanununu perperişan etti”

3 Mart 2014 17:13

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, TBMM’de yaptığı konuşmada kamu ihaleleri hakkında görüşlerini ifade etti. Kamu İhaleleri Kanunu’nun AKP hükümeti tarafından perperişan edildiğini belirterek, şu ifadelerde bulundu; “57’nci Hükûmet zamanında çıkarılan bir Kamu İhale Kanunu var. Bir sistem kurulmuş kamu ihalelerinin üzerindeki siyaset baskısını kaldırmak ve objektif değerlendirmelerle ihaleyi hak edene vermek üzerine ancak AKP Hükûmeti tarafından bu sistem perperişan edilmiş. Şu ana kadar, belki 30 kez değiştirilmiş, her bir madde belki kendi içerisinde birçok kez değişikliğe uğramış. Yine, efendim, yandaşları memnun etmeye, onların semirmesine yol açmaya yönelik bir düzenlemeyle şu anda Genel Kurula geliyorsunuz. Zaten, AKP gelecekte herhâlde en çok bu hususla eleştirilecek, en çok bu hususla mahkûm edilecek.

TÜRGEV’e yapılan bağışlar var, daha önce de buradan söyledim, Başbakanın oğlu Bilal Erdoğan’ın da yönetimde olduğu TÜRGEV Vakfına yapılan astronomik bağışlar var.

Değerli arkadaşlar, bakın, ben burada şirket isimlerini vermeyeyim ama 200 trilyon, bir şirketin vermiş olduğu bağış miktarı 200 trilyon. Efendim, 6 trilyon, 5,5 trilyon vesaire. Şirketleri sıkıntıya sokmamak adına burada bahsetmiyorum, isimlerini vermiyorum.

Biz bu kürsüden söylemekten yorulduk, siz bu düzenlemeleri getirmekten yorulmadınız, çünkü, arkadaşlar, işin içerisinde büyük paralar var, komisyonlar var, rant var, çünkü işin içerisinde söz verdiğiniz yandaşlarınızı zengin etme konusu var.

Merak ediyorum, yetmedi mi arkadaşlar, bu yandaşlarınızı zengin ettiğiniz, yedirdiğiniz, içirdiğiniz yetmedi mi? Şike, yalnızca sporda, yeşil sahalarda, kapalı spor salonlarında olmuyor, sizler milyonlarca taraftarı olan spor kulüplerini bile hukuki olmayan birtakım delillerle mahkûm ediyorsunuz, ancak aslanı kediye boğdurmakta üzerinize yok, haklıyı haksıza mağlup ettirmekte üzerinize yok.

Asıl şikeci sizsiniz. Evet, AKP’ye söylüyorum, asıl şikeci sizsiniz. Kamu ihale sisteminde hak edene değil, hak etmeyene veriyorsunuz ihaleleri, işte şike budur. Bunun, yarın çoluğunuza çocuğunuza mutlaka haklı bir izahı olmalı, yoksa bu ayıpla, ne yarın rûzi mahşerde Yaradan’ın huzuruna çıkarsınız ne de bugün çoluk çocuğunuzla yüzleşebilirsiniz.

AKP, her konuda olduğu gibi bunu da alelacele, yangından mal kaçırırcasına bir torba kanun şeklinde getiriyor, ne hak ne İç Tüzük ne kanun umurunda değil, yeter ki işi olsun, yeter ki söz verdiği birilerini memnun etsin. Dolayısıyla, “adalet” kelimesi, partinizin başındaki “adalet” kelimesi, AK PARTİ’nin “A”sını tamamlamak üzere oraya kondurulmuş bir kelime. İçi boş, inandığınız bir kavram değil, eğer öyle olsaydı, bugüne kadar bu eleştirilerimize karşı kapı duvar şeklinde sessiz kalmazdınız. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı neye benziyor biliyor musunuz arkadaşlar? Artık bu son çıkan tape’ler, dinlemeler ve neredeyse bütün kahvelerde insanların ağızlarına kadar düşmüş bu rezaletlerden sonra Adalet ve Kalkınma Partisi derede çırpınan ama bir türlü oksijen alamayan balıklara benziyor. Yani, kıymetli arkadaşlar -AKP milletvekillerine söylüyorum- sizi besleyen artık istismar alanları da kalmayınca oksijen alma şansınız kalmadı. Yani son belli, Adalet ve Kalkınma Partisi için son belli ve bundan kaçamayacaksınız. Dolayısıyla, artık bu yeme içme işlerini bir tarafa bırakması lazım. Yani devleti yönetiyorsunuz, devletin kaynaklarını kullanıyorsunuz. Namuslu ve dürüst olmak sadece kendisinin yememesi içmemesi anlamında değil, çevresine de yedirmemesi gerekiyor, siz çünkü bu emanetin üzerinde oturuyorsunuz.

Artık herkes birbirine sormaya başladı, o kadar karamsar bir hava var ki “Ne olacak bu memleketin hâli?” diyor. Ne olacağı belli. Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi adalete, hakkaniyete, hukuka böyle sırtını dönmeye devam eder ise Allah muhafaza, bu ülkenin, bu milletin sonu karanlık gözüküyor. Birazcık el insaf diyoruz AKP milletvekili arkadaşlarımıza, birazcık Allah korkusunu hatırlamanızı istiyoruz”.

 

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...