BELMAŞ, Isparta’nın kaderini değiştirecek

3 Mart 2014 17:19

Isparta Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 1001 Evler Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde halka buluştu. Sosyal tesisin hınca hınç dolduğu ve parti yöneticileri ile Belediye Meclisi Üyesi adaylarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni dönem projelerinden ilkini kamuoyu ile paylaştı. Buna göre Başkan Günaydın yeni dönemde BELMAŞ bünyesine kazandırdıkları Bimsblok Fabrikası, Mikronize Yalıtım ve Dolgu Fabrikaları’nın yanına inşa edilecek yeni tesisle birlikte nano teknoloji ürünleri üretileceğini ve ülkenin dışa bağımlığından kurtulacağını söyledi. Pomzayı altın olarak değerlendiren Başkan Günaydın, yeni tesisle birlikte BELMAŞ’ın aylık gelirinin 13 milyon lirayı aşacağını ve bunun da Isparta’nın yatırımları için kullanılacağını, şehirde fakir insanın kalmayacağını belirtti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın konuşmaları sık sık alkışlarla ve ‘Allah sizi başımızdan eksik etmesin’, ‘Biz Yusuf Ziya Günaydın gibi Isparta’ya hizmet eden görmedik’ gibi sloganlarla kesildi. Günaydın, hizmetin kutsal olduğunu, Isparta’yı korumak için var olduklarını söylerken, Hükümeti Isparta’ya sahip çıkmamakla eleştirdi.

Bu güne kadarki 5 yıllık hizmetlerinden bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 150 milyon liralık bir borcun altından kalktıklarını, yine geçen belediye yönetimince şehrin 630 milyon liralık kayba uğratıldığını kaydetti. Günaydın, “Bu değerler sizin hakkınız” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni dönem projelerinden ilkini de kamuoyu ile paylaştı. Fabrikalar kurduklarını ve şehre hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Günaydın, “Fakirlik bizim şehrimizdeki insanlara yakışmıyor. Yüce Rabbim şehrimizdeki tüm insanlara zenginlik versin” diyerek bunun da yapılacak yatırımlarla olabileceğine dikkat çekti.

ISBAŞ Bimsblok Fabrikası ve maden yataklarının bir önceki dönem yönetimince satıldığını ve bunları geri aldıklarını hatırlatan Başkan Günaydın, BELMAŞ Bimsblok Fabrikası’nı kurduklarını belirtti. BELMAŞ bünyesinde Ortadoğu’nun en büyük bimsblok fabrikasını kurduklarını yine bunun yanına Mikronize, Yalıtım İzolasyon ve Dolgu Malzemeleri Fabrikası’nın kurulduğunu ve üretime başladığını aktaran Günaydın, bu üç fabrikanın gelirinin aylık 3,5 milyon lira civarında olacağını anlattı. Pomzanın kazanç bakımından altın olduğunu aktaran Günaydın, altından daha kıymetli bir yatırıma başlayacaklarını söyledi.

Pomzanın Isparta için bir nimet olduğuna dikkat çeken Günaydın, yeni tesisle pomzanın çok daha küçük zerreciklere ayrılacağını ve bunun Türkiye’de ilk olacağını belirtti. Böylece çok küçük zerreciklere ayrılacak olan pomzanın emisyon hava sistemiyle alınacağını ve bunun savunma sanayi başta olmak üzere nano teknoloji ürünlerinde kullanılacağını söyleyen Günaydın, “Türkiye bu ürünü yurt dışından kilogramını 30 dolardan ithal ediyor. Biz bu ürünü çok daha aşağı rakamlara önce ülkemize ardından yurt dışına satsam bile karımız bimsbloka göre 1000 kata ulaşıyor. Bu tesisimizde aylık 8-10 milyon lira para kazandıracak. Allah bize bu nimeti vermiş ve bizde kullanacağız. Yani diğer tesislerimizle birlikte yapacağımız bu ek tesisin gelirleri aylık toplam 13 milyon lirayı aşacak. Bu fabrikayı da 1,5 yıl içerisinde tamamlayacağız. Her türlü fizibilite ve proje çalışmaları hazır. Bu siyaset değil gerçek. Bu kazancı yıla çarptığınızda şehrimizde fakir insanımız kalmayacak. Yatırımlar daha güzel ve hızlı yapılacak. İleride bu tesislerimizi de halk ortaklığına açacağız. Dışarıya giden dövizimiz de olmayacak. Bu döviz Isparta’mıza girecek dolayısıyla ülkemizde çok büyük kazançlar sağlayacak. Bu ürün savunma sanayi başta her türlü malzemede kullanılıyor. Bu yatırım Isparta’nın ve Türkiye’nin kaderini de etkileyecek. Ülkemiz, memleketimiz ve çocuklarımızın geleceği için bunlar çok önemlidir” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 1368 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...