“Dereboğazı yolu bunların gündeminde değil”

3 Mart 2014 17:22

MHP İl Başkanı İsa Yalçın,  Bakan Veysel Eroğlu’nun ‘Onların genel başkanları bile çivi çakamazlar’ şeklindeki sözlerine, ‘MHP’nin herhangi bir mensubuna hele hele Genel Başkanımıza laf atmak senin haddine değil’ diye yanıt verdi. Yalçın, Isparta tarihinde ilk  kez Valilik konağı önüne siyasi parti  bayrağı asıldığını söyledi

MHP’nin 30 Mart yerel seçimleri öncesi Davraz Mahallesi’nde partisinin seçim irtibat bürosunun açılışında iktidarı ve Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açıklamalarını eleştirdi.

Yalçın, 30 Mart seçimlerine az bir süre kala çalışmalarının yoğunlaştığını ancak Türkiye gündemindeki  olayların seçim öncesi verdikleri  mücadelenin önüne geçtiğini kaydetti. Yalçın, “Hiç birimizin doğru olduğunu kabul etmediği ama gelen raporlarla doğruluğu kesinleşen baba-oğul konuşmalarıyla Türkiye dünyanın yüzüne bakamaz hale geldi. Bunun uzantısı olan bakanlar ilimizdeler. Katıldıkları programda kafalarına göre konuşuyorlar. Orman ve Su İşleri Bakanı Isparta’nın altyapısını yapacağız diyor. Sayın Bakanının Isparta’dan haberi yok. Türkiye’de altyapısını tamamlayan ve bu konuda ödüller alan belediyeye bunu söylemek ancak çamur atmaktır. Aynı bakan bunların genel başkanları bile çivi çakamaz diyor. MHP’nin herhangi bir mensubuna hele hele Genel Başkanımıza laf atmak senin haddine değil. Önce haddini aşmayacaksın, saygılı olacaksın, seviyeli olacaksın. Senin mensubu olduğun siyasi parti dünyada eşi görülmemiş yolsuzluklarla anılan bir siyasi parti. Çivi çakamazlar diyor.

‘BU ISPARTA’DA BİR İLKTİR’

Dikkat edin Isparta tarihinde ilk kez  vilayet konağı önüne bir siyasi parti bayrağı asıldı. Tüm Isparta’yı o rezillikleriyle süslediler. Kendileri paralel yapıdan şikayet eden iktidar mensupları  paralel devleti aslında kendileri kurmuşlar. 30 Mart’ta seçim olacak. Siz bunlara siz haddini bildirirseniz kim kime haddini bildirirmiş bu ülkenin gerçek sahipleri kimmiş görecekler, Sizin vereceğiniz mücadele çok önemli. Kanunlar sadece AKP dışındakiler için zorunlu olur hale geldi. O nedenle sizin bu irtibat bürosunda yapacağınız çalışmalar bizim için ülkemiz Ispartamız için çok önemli” açıklamasında bulundu. 

‘ÇIKSIN NURİ BEY ŞU PROJEYİ BİR ANLATSIN’

Orman ve Su İşleri Başkanı Eroğlu’nun  Gölcük Tabiat parkında europark projesi yapılacağı şeklindeki  açıklamalarına da değinen Yalçın,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Gölcük’e europark yapacaklarmış. Diyor ki Nuri Beyin projesi. Sizlerin huzurunda soruyorum. Bunlar biraz siyasi ahlaka sahipseler bu projeyi ortaya koysunlar. Bu projeyi çıksın Nuri Bey anlatsın. Gölcük Tabiat parkına çivi çakamazlar. Bunlar oy avcılığı yapmak için ağızlarına geldiği gibi konuşuyorlar. Belediyenin bir yeri vardı onu bile ellerinden aldılar. Kuruyan ağacın yerine yeni bir ağaç bile dikilemiyor koruma altında diye ama konuşuyorlar.  Dereboğazı duble yol sözü vereceklerdi. Antalya ve Isparta’dan12 kmdiyor. Değerli hemşerilerim bu Dereboğazı yolu değil. Isparta’dan12 kmdedikleri Ağlasun yol ayrımına bağlanan yol.  Antalya tarafı da yeni çevre yoluna bağlanıyor. Dereboğazı bunların gündeminde yok. Bunları bizim gözümüzün için baka baka söyleyen insanlara cevabı siz gidin verin. Artık bu kadar bizi kandırdıkları yeter. Tüm iktidarı gücüyle üzerinize gelen bu insanlarla mücadele etmek çok zor o nedenle bu iktidara bu ülkeni sahipsiz olmadığını gösterin. Belediye’yi yıldırma politikası karşısında tek başına olmadığını gösterin. Azıcık iman sahipleriyse Allah korkuları varsa bunları söyleyemezler. Bıraktıkları belediye ile bugünkü belediye arasındaki farkı en iyi onlar biliyorlar. En çok zarar veren kendileri olduğu için o zarar verdikleri belediyenin durumu en iyi onlar biliyorlar. Onlara el insaf diyorum.

‘SABRIMIZI ZORLAMAYIN’

Bir takım, özel konuları bir takım özel yapılmış işlemleri anlatmadık. Daha fazla sabrımızı zorlarlarsa anlatmaya başlarız. Orada burada tape kayıtlarından bahsediyorlar. Kaset hazırlıkları olduğunu söylüyorlar. İstediğiniz kaseti hazırlayın. Çıkarır biz de istedikleri gibi açıklamaları yaparız. Ama 2011’de mutlu oldukları o kaset olayını bugün Cenab-ı Allah onların başına verdi. Bir babanın evladıyla bu konuşmaları  inşallah doğru değildir. Ama bu iktidarın almış olduğu oyla  ülkeyi getirdiği nokta çık sıkıntılı bir  noktadır. Bu iktidara dur demek, güven içinde bir Isparta yönetimi temin etmek için sizlerden desteklerinizi bekliyoruz.”    

 

 

 

 

Bu haber 768 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...