Doç. Dr. Çakmaklı “Ermenilerin Karabağ’da Etnik Temizleme Politikası ve Hocalı Katliamı”nı Anlattı

4 Mart 2014 15:37

26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı kasabasına yapılan Ermeni saldırısı, Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından da kınandı. Bu kapsamda Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda “Ermenilerin Karabağ’da Etnik Temizleme Politikası ve Hocalı Katliamı” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, 26 Şubat 1992 tarihinin Türk milletinin hafızasına kazındığını ve Azerbaycan Türkü kardeşlerimizle bu hüznü paylaştıklarını söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Azerbaycan Ermeni Araştırmaları Merkezi Başkanı ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Doç. Dr. Gaffar Çakmaklı da Dağlık Karabağ neresidir? Nereler işgal altında? Karabağ neden önemlidir? gibi pek çok soruya cevap verdi. Çakmaklı, Karabağ’ın işgalinin bitip Azerbaycan bayrağı dalgalanana dek mücadelenin devam edeceğini belirterek “Büyük Türk Milleti birbirini kollamalı ve sahip çıkmalı” dedi.

Ayrıca, etkinlikler kapsamında Tarih Topluluğu üyelerince Hocalı Katliamında öldürülen çocuk ve kadınlara dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla IYAŞ Park AVM’de bir fotoğraf sergisi açıldı.

Bu haber 696 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...