Son Belediye Meclisi’nde komisyon krizi!

4 Mart 2014 15:46

Belediye Meclisi, 5 yıllık görev süresinin son meclis oturumları için dün bir araya geldi. Mart dönemi tek oturumla açılıp, kapanması beklenirken sürpriz yaşandı. Son transferlerle mecliste çoğunluğa sahip olan AK Parti Grubu, gündem maddesiz toplanan meclise 2 gündem maddesi ilave ettirdi. Dilek ve temenniler sonrasında kapanması beklenen meclis cuma gününe kadar çalışacak.

Belediye Meclisi'nin son dönem ilk oturumu dün Başkan Vekili Seyfettin Kalem başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın son meclise katılmaması AK Parti grubu tarafından tepkiyle karşılandı. AK Parti Grup Sözcüsü Ahmet Aydemir, maçın 90 dakika olduğunu belirterek "89. dakikada saha terk ediliyor. Meclis adına çok üzücü bir olay" dedi. AK Partili Aydemir, bekletilen imar planı tadilatlarının bu dönem karar altına alınması gerektiğini söyledi. Son meclis aritmetiğine göre imar komisyonu seçimi yapılmasını öneren Aydemir, ertelenen imar maddelerinin de görüşülerek karara bağlanmasını teklif etti.

ÜYE BESTELCİ SEÇİLDİ ANCAK İSTİFA EDECEK

AK Partili Ahmet Aydemir'in teklifi yapılan oylamada 5 ret oya karşılık 16 evet oyu ile kabul edildi. Meclise verilen 10 dakikalık aradan sonra devam eden oturumda İmar Komisyonu üyeliği seçimi yapıldı. AK Parti Grubu, Salih Kurt, Mehmet Yavuz ve Uğur Bestelci'yi İmar Komisyonu üyeliğine teklif etti. Komisyon üyelerinin seçiminden sonra imar planı tadilatları komisyona havale edildi. Komisyon, cuma gününe kadar çalışıp, raporunu meclise sunacak.

Öte yandan meclisin son döneminin ilk oturumunda veda konuşmaları da yapıldı. AK Partili Ahmet Aydemir, 5 yıllık dönemin başarılı ile tamamlandığını belirterek yeni gelecek heyetin daha da başarılı olmasını temenni etti. Belediye yönetimini imar tadilatları açısından eleştiren Aydemir, "dayısı, halası, amcası olanın işi yapıldı. Diğerleri kaldı" iddiasında bulundu.

MHP Grup Sözcüsü Metin Kaya da 5 yılın sonuna gelindiğini belirterek "bu meclis elinden geldiğinde katkıda bulunmuştur. Meclis üyelerimizden ve daire müdürlerinden helallik istiyorum" dedi.

‘’HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ SOKMUŞTUR’’

Meclis Başkan Vekili Seyfettin Kalem ise konuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Tüm meclis üyelerinin Isparta için çalıştığını belirten Kalem, "bu makamlar maaşla olmuyor. Kimse buradan maaş almıyor. Bu bir gönül işi. Meclis üyelerimizin emeğine teşekkür ediyoruz. Bu meclis Isparta adına bir şeyler yazmıştır. Yapılan işler bir gün bir yerlerden çıkacaktır. Çünkü tarihe geçmiştir. Burada Isparta adına yapılacak yatırımlar oy birliği ya da oy çokluğu ile çıkmıştır. Araç alımı, şirketlerin hisse artırılması hem oy çokluğu ya da birliği ile alınmıştır. Herkes taşın altına eliniz sokmuştur" diye konuştu.

Bu haber 713 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...