Şairler Isparta’da buluştu

5 Mart 2014 17:06

Isparta Belediyesi tarafından organize edilen ve 10’a yakın ülkeden katılan şairler Ispartalıları mest etti. İki gün sürecek olan organizasyonun ilk gününde şairler söyledikleri şiirlerle duygularımızı kabarttı. Uluslar arası Türk Dünyası Edebiyat ve Sanat Buluşması etkinlikleri Cumartesi günü saat 09,30’da Hükümet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma ile başladı. Tertip komitesi ile şairler birlikte Atatürk Anıtına çelenk sundular. Ayrıca Isparta Belediyesi Folklor ekibi de burada kısa bir gösteri sundu. Programın devamı ise Kültür Sinemasında devam etti. Kültür Sinemasında şairler yazdıkları şiirlerden oluşan bir stant açtı. Ayrıca şairlerle birlikte ressamlarda eserlerini burada sergileme imkanı buldu. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve Eşi Dilek Günaydın’da sergileri gezen isimler arasında idi. Günaydın, sergide hazır bulunan şair ve yazarlarla tek tek ilgilenerek onlarla kısa sohbet etti. Şairler’de hazırlamış oldukları eserlerden birer örneği Günaydın’a hediye etti.

Programın açış konuşmasında Günaydın, Türk Cumhuriyetlerinden gelen edebiyat ve kültür elçilerine hoş geldiniz derken “gün birlik beraberlik ve kenetleme günüdür” dedi.

Günaydın, “Bugün Türklüğün güzelliğini varlığını ve Türk olmanın şerefini bu salonda yaşıyoruz. Türk Cumhuriyetlerinden gelen tüm şair ve yazarlarımıza hepiniz hoş geldiniz diyorum. Dünya üzerinde büyük imparatorluklar kurarak dünya tarihine imza atmış bir milletin evlatlarıyız. Sizlerle birlikte haykırmak istiyorum “Ne Mutlu Türküm Diyene” diye. Dünya tarihinde birçok Türk Milleti Dünyanın efendisi olmuştur. Türk’ten korkanlar, Atatürk’ten korkanlar mutlaka hüsrana uğrayacaklardır. Bu insanlar mutlaka ayaklar altında sürüneceklerdir. Hiç kimse umutlanmasın ki Türk Milleti ebediyen payidar kalacaktır” dedi.

Daha sonra şairler yaşmış oldukları şiirleri tek tek okuyarak halktan büyük alkış aldılar. Azarbeycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Doğu Türkistan, Gürcistan, (Ahıska Türkleri) Batı Trakya Tükmeneli (Irak Türkleri) ve Türkiye içerisinden gelen şairler de Isparta’dan memnun kaldı. Isparta’ya gelen bu misafirler ikinci günü de şehir merkezinde kısa bir gezi yaptılar. Şairler Etnoğrafya Müzesine hayran kaldılar. Özellikle kilimlere ilgi duyan misafirler müzede hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmediler. Daha sonra yeniden Kültür sinemasına geçilerek şiirler okundu. Program sonrasında ise Türk Halk Müziği konseri verildi. Isparta Belediyesi daha sonra tüm katılımcılara katılım belgesi ve Isparta Gül’ünden üretilen ürünleri hediye olarak takdim etti.

 

 

Bu haber 771 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...