Belediye Meclisi son toplantısında statü tartışması çıktı

5 Mart 2014 17:16

Belediye Meclisinde çoğunluğu ele geçiren AK Partililer ile MHP’liler arasında statü tartışması yaşandı. MHP’liler AKP’ye katılan yeni üyelerle ilgili statü değişikliği belgesini istedi ancak AKP’li Nuri Selçuk sert çıkarak “Beyan esastır. 5 yıldır birbirimizi tanıyoruz. Bunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Belediye Meclisi Mart ayı ikinci oturumu dün tartışmalı başladı tartışmalı bitti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yine katılmadığı meclise bu kez Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren Başkanlık etti. Duruma tepki gösteren Seyfettin Kalem’le Eren arasında bir süre koltuk tartışması yaşandı.

“BENİM GİBİ ADAMI KIRIYORSUNUZ!”

Meclis Başkan vekili Kalem, Orhan Eren’in Meclisi yönetmesine tepki göstererek “Kalk koltuktan benim yerime oturmuşsun” dedi. Kalem “Benim gibi adamı kırıyorsunuz. Ben kontenjanım. Seçilirim seçilmem son kez otursam ne olur?” diye konuştu. Kalem’in bu tatlı sert tepkisi meclis salonunu kahkahaya boğdu.

AKP’YE KATILANLARIN DURUMU TARTIŞILDI

Öte yandan Meclise AK Parti’ye katılan üyelerin yeni statülerine ilişkin resim belge tartışması damgasını vurdu. MHP Grup Sözcüsü Metin Kaya, üyelerin yazılı beyanının ulaşması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine AKP’li Nuri Selçuk tutanakların da resmi belge yerine geçtiğini belirtti. Beyanın esas olduğunu dile getiren Selçuk, “5 yıldır birbirimiz tanıyoruz. Bunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum” dedi. Bunun üzerine söz alan AKP’li Uğur Bestelci, “Tüm partiler meclis adaylarını seçim kurumlarına bildirdi ve onayladı. Ortada zaten resmi bir durum var. Ama illaki hem AKP’den hem de ilçe seçim kurulundan yazı istiyorsanız göndeririz bunda sıkıntı yok” dedi.

“3 AYDIR BİRÇOK ŞEY BU MANTIKTAN SONRA ERTELENİYOR”

Diğer taraftan Meclis Başkanı Eren ise “Hata olmasın diye bunu konuşuyoruz istediğimiz için değil” dedi. Bestelci de bunun üzerine “Çalışmayı engelliyorsunuz. Hala imar gündemi burada yok. Mart ayında görüşülen maddelerin burada olması gerekirdi. İmar Komisyonu çalışmalarını bitirmesi gerekiyor. Çalışmayı engellemekten başka yaptığınız bir şey yok. Bu halkın meselesi. Kişisel bir mesele yok. Bunun çözümü meclis. Komisyonun aldığı kararlar tavsiye kararlarıdır. 3 aydır birçok şey bu mantıktan sonra erteleniyor. Bu son meclisimiz saygı çerçevesinde buradan ayrılalım. Bizi engellediniz diyorsunuz ama öyle bir şey yok. Ne gerekiyorsa yapalım diyorum” diye konuştu.

SELÇUK’TAN ÖNERGE

Bu arada yeni AKP’li Nuri Selçuk da konuyla ilgili meclise önerge sundu. Selçuk, “İmar planı tadilatları için bugüne kadar imar müdürlüğüne gelen dilekçelerin meclis üyelerine evraklarının dağıtımını oylattırılmasını istedi. Vatandaşın Belediyeden istekleri talepleri var. Bu konuda üzerimize düşeni yapalım. Önemli olan vatandaşın işinin çözülmesi. Kavgayı Isparta için yapıyorsak bu gerekli” diye konuştu. Oylamada önerge oy çoğunluğuyla kabul edildi.

“DÜN TEŞEKKÜR ETTİM BUGÜN BAZILARINI GERİ ALIYORUM”

Son olarak Seyfettin Kalem “Ben önceki gün yaptığım konuşmamda herkese teşekkür etmiştim. Hak etmiyorlar. Onların bir kısmını buradan çıkarmak istiyorum. Boş gelip boş gitmişler. 2 senedir imar gündemi gelsin diye kavga ettiydik o gün neredeydi bu arkadaşlar? Direğin dibine oturup 40 yılda bir işi olduğunda konuşan şimdi buraya 2 yıldır 3 yıldır gelmiyor diyor. Teşekkürümün bir kısmını geri çektim ben” dedi. Nuri Selçuk’un önergesi oy çokluğuyla kabul edildi. İmarla ilgili gündem maddesi ise İmar Komisyonuna havale edildi. 

Bu haber 778 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...