MARİM Denizli’de elma ve kiraz yetiştiriciliği eğitimi verdi

6 Mart 2014 15:11

Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’ne Türkiye’nin değişik bölgelerinden eğitim talepleri gelmeye devam ediyor. Araştırma faaliyetlerinin yanında eğitim faaliyetlerine de oldukça önem veren MARİM, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğünden gelen talep doğrultusunda, Çivril ve Honaz ilçelerinde çiftçilere yönelik yerinde kiraz ve elma yetiştiriciliği konularında eğitim verdi.

Çivril Halk Kütüphanesinde düzenlenen eğitime Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, MARİM Müdürü İsa Eren ve yaklaşık 70 çiftçi ve teknik elemanın katıldı. Eğitimde, MARİM personellerinden Dr. Cenk Küçükyumuk, Ziraat Yüksek Mühendisleri Şerif Özongun, Mesut Altındal ve Özgür Çalhan elma yetiştiriciliği, çeşitler, sulama, gübreleme, hasat ve muhafaza konularında bilgiler verdiler.

Denizli Honaz ilçesinde gerçekleştirilen ve Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ve yaklaşık 135 çiftçi ve teknik eleman katıldı. Eğitimde, Dr. Kadir Uçgun, Zir. Yük. Müh. İsmail Demirtaş ve Halit Yıldız tarafından Kiraz yetiştiriciliği, çeşitleri gübreleme ve sulama konularında bilgiler verildi.

MARİM Müdürü İsa Eren yaptığı açıklamada, yapılan bu eğitimleri bölge çiftçisinin bilgi ve becerilerinin arttırılması açısından oldukça önemsediklerini ve kurum olarak bu tür eğitimleri vermeye her zaman açık olduklarını belirtti.

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...