Ulu Önder Atatürk’ün ilimize gelişinin 84’ncü yıldönümü..

6 Mart 2014 15:17

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişinin 84’ncü yıldönümü kutlamaları kapsamında, bugün saat 10:00’da Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayarak ‘Ata’ya Saygı Yürüyüşü’ yapılacak. Yürüyüşe tüm Isparta halkı davetli.

Büyük Önder Atatürk' ün Isparta'yı teşriflerinin 84’ncü yıldönümü tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Bu kapsamda; Atamızın 84 yıl önce ilimize teşrif ettiği gün olan 06 Mart 2014 Perşembe Günü, yani bugün ilk olarak Ata’ya Saygı Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Anadolu Teknik Lise-Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi önünden saat 10:00’da başlayacak olan yürüyüş, 6 Mart Caddesi’ni takiben İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden Valilik önünde sona erecek. Yürüyüşe; Mülki, Askeri, Adli Erkân, Üniversite Mensupları, Siyasi Parti, Oda, Birlik, Dernek, Vakıf Temsilcileri ve diğer Meslek Teşekkülleri ile Halk ve Öğrenci grupları katılacak.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ  

Ardından saat 10:15’te yürüyüş kortejinin Hükümet Meydanındaki yerlerini almasından sonra;Valilik, Silahlı Kuvvetler, Belediye Başkanlığı'nca, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak.

Müteakiben Atatürk Anıtı önündeki Meşale yakılacak, verilecek işaret ile bir dakikalık saygı duruşuna geçilecek ve devamında İstiklâl Marşı söylenecek.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından yapılacak.

DİĞER ETKİNLİKLER

1-Hükümet Binası Önünde çelenk sunma törenine müteakip, Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Halk Oyunları Topluluğu tarafından Halk Oyunları gösterisi gerçekleştirilecektir.

2- 6 Mart 2014 Perşembe Günü saat 11.00'de Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü tarafından görevlendirilmiş bir Öğretim Üyesi tarafından Atatürk' ün Isparta' ya gelişi konulu konferans, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sorumluluğunda, İl Kültür Turizm Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilecektir.

3-İ1 Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 02-07 Mart 2014 tarihleri arasında Atatürk ile ilgili Halil Hamit Paşa Kütüphanesinde bir kitap sergisi düzenlenecektir.

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...