‘Tarihi bir misyon üstlendiniz’

6 Mart 2014 15:22

Hocalı Katliamının yıldönümü nedeniyle SDÜ Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa katılmak üzere Isparta’ya gelen Azerbaycanlı Prof. Dr. Hamım Halilova, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Türkçe Topluluğu Başkanı Mertcan Arıtürk ve topluluk üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Prof. Dr. Hamım Halilova, Başkan Günaydın’a şehre kazandırdığı 26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı dolayısıyla teşekkür etti.

Geçmişini hatırlamayan bir milletin geleceği olmayacağını ifade eden Prof. Dr. Hanım Halilova, Ermeni soykırımının 100. yılı olan 2015 yılına dikkat çekerek, Türkiye’nin başının belaya sokulmak istendiğini kaydetti. Hiçbir Türk’ün soykırım yapmadığını anlatan Halilova, asıl soykırımın Ermeniler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Halilova, “Yaptığınız park ile bizleri unutmadığınızı gösterdiniz. Tarihi bir misyon üstlendiniz. Ermenilere bir mesaj verdiniz” dedi.

Hocalı katliamının en büyük kara bir tablo olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Şehitlerimizin ve soykırıma uğrayan vatandaşlarımızın anısına bu parkı inşa ettik. Hocalı katliamını Ispartalı vatandaşlarımız da yakından biliyor” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...