Trafik müfettişinin aracı da çekilmiş!

6 Mart 2014 15:25

Geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesinde habersiz çekildiği belirtilen araçlardan birinin de CHP Belediye Meclis Üyesi adayı, Avukat Ali Fuat Çetinkaya’nın aracı olduğu ortaya çıktı. Çetinkaya hem aracının habersizce çekilmesi hem de CHP’li gençlere kabahatler kanuna dayanarak para cezası kesilmesi nedeniyle yasal mücadele başlatacağını söyledi.  

CHP Belediye Meclis Üyesi adayı, Avukat Ali Fuat Çetinkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü yapılan mitingi öncesinde İstasyon Caddesi ve çevre sokaklardan çekilen araçlardan birinin kendine ait olduğunu söyledi. Çetinkaya “İşin traji komik yanı ben aynı zaman fahri trafik müfettişiyim. Yani bana istedikleri zaman ulaşabilirler, her hangi bir bilgisayardan girerek telefon numaramı bulabilir beni uyarabilirlerdi” dedi. 

UYARI YAPILMADIĞINI POLİSTE SÖYLEDİ

Konu ile ilgili partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenleyen Avukat Ali Fuat Çetinkaya “Bildiğiniz gibi miting öncesinde tüm Isparta’da olağan üstü önlemler alınmaya çalışıldı. Bunlardan birisi de miting alanına yakın tüm sokak ve caddelerde ki vasıtaların alelacele çektirilmesi idi. Benim vasıtamda Valilik konutu ile ŞAİK lisesi arasındaki Trafik Komisyonu tarafından otopark alanı olarak belirtilen alandaydı. Daha önce paralı otopark uygulaması varken para alınan alanlardan birinde idi. Mitingden bir gün önce o sokaktaki tüm vasıtalar çektirilmiş, benim arabamda dahil olmak üzere. Ben gittiğimde arabamı bulamadığımda Valilik polis noktasında bekleyen polis memuruna arabamın nerede olduğunu sordum. Bir anons yapılıp yapılmadığını aracın kim tarafından çektirildiğini öğrenmek istedim. Kendisi bana bir anons yapılamadığını ancak trafik ekiplerince çektirildiğini söyledi” diye konuştu.

EMNİYET HUZUR SAĞLAYACAĞINA HUZURU BOZDU

Yapılan uygulama nedeniyle vatandaşların mağdur edildiğini belirten Çetinkaya “Bütün istasyon caddesi ve bağlı tüm sokaklardaki vasıtalar yani toplamda 300’den fazla bir araç çektirilmiş. Ben ertesi gün emniyetten sordurarak nereye çekildiğini buldum ve çekici ücretini ödeyerek aracımı alabildim. Ben Karayolları trafik kanununa baktığımda, park etmenin yasak olduğu yerlerden ancak vasıtanın çektirilebildiğini görüyorum ve bu konuda da bir ceza kesilmesi gerekiyor. Bana herhangi bir ceza kesilmedi. Yani aracım park yasağı olan bir yerde değil. Bu şekilde 300 veya 400 vatandaş mağdur edilmiş durumda. Bu insanlar benim gibi vasıtalarını bulmak için bir zaman harcadı. Emniyete giderek ayrıca çekici parası ödemek zorunda kaldı. Yani ortada ciddi bir mağduriyet var. Yani bizim emniyet görevlilerimiz huzur sağlayacakları yerde miting öncesinde vatandaşın huzurunu bozmuş oluyorlar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP İl Binası önünden geçerken parti binasında dolar atan gençlere kabahatler kanununa dayanarak para cezası kesilmesini eleştiren Avukat Ali Fuat Çetinkaya “Peki polis bunun neresinde? Neden polis gençleri götürüp zabıta memurunu çağırıp böyle bir ceza uygulatıyor” dedi. 

Avukat Ali Fuat Çetinkaya yaptığı açıklamada “Bir gün sonra CHP İl binasına geldiğimde de ayrı bir hadise ile karşılaştım. Buradaki genç arkadaşlarımız emniyet görevlileri tarafından alınıp götürülmüşler, neden götürülüyorlar, götürülme nedenleri çevreyi kirletmek. Bize daha sonra bir evrak getiriliyor. Isparta Belediyesi Zabıta görevlileri tarafından tanzim edilmiş evraka göre gençlerimize kabahatler kanununa göre para cezası kesiliyor. Kabahatler kanununda ilgili maddeye bakıyorsunuz, çevreyi evsel atık vs nedeni ile kirletme nedeniyle kesilen bir ceza var. Peki polis bunun neresinde? Neden polis gençleri götürüp zabıta memurunu çağırıp böyle bir ceza uygulatıyor. Kaldı ki o gün başta miting meydanı olmak üzere Isparta’nın her yeri atılmış pankartlar vs. ile dolu. Bunlardan hangisine böyle bir ceza uygulanmış, CHP il binasında politik bir protesto yapılamaz mı?” diye sordu.

Yaşananları korku paranoyası olarak niteleyen Çetinkaya “Bu bence emniyetimizin ve tüm kamu görevlilerimizin içine düştükleri telaşın paranoyasıdır. Korkunun paranoyasıdır. Yapılan her iki işleminde yasal dayanağı yoktur. Bu nedenle polisimizi kınıyorum. Ama aynı zamanda da acıyorum. Çünkü böyle bir korku psikolojisi verilmiş ve paranoya içerisindeler. Bu noktada mağduriyetimizle ilgili ve mağdur olan gençlerimizle ilgili yasal mücadelemizi yapacağız” dedi. 

 

Bu haber 1245 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...