Kentsel Dönüşümde süreç başladı

6 Mart 2014 15:27

Metro Mühendislik, 1985 yılında yapılan 48 daireli Orma evlerini yıkıp, yenileyecek. İDS Yapı Denetim, başlatılan kentsel dönüşüm süreci kapsamında evlerin karot testlerini aldı.

Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında bireysel uygulamalardan toplu uygulamalara geçiliyor. Kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyulan Gülistan Mahallesi'nde yenilenme süreci başladı. Metro Mühendislik, 1985'de yapılan 48 dairelik Orma evlerini yıkıp, yerlerine140 m2'lik 3+1 yeni evler yapılacak.

NUMUNE İŞLEMLERİ TAMAMLADI

Metro Mühendislik tarafından başlatılan kentsel dönüşüm süreci uygulamaları İDS Yapı Denetim Kentsel Dönüşüm Birimi tarafından yürütülüyor. İDS Yapı Denetim uzmanları 1985 yılında yapılan Orma evlerinden karot testi için numune alma işlemlerini tamamladı. Beton analizinden sonra rapor Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Kurulu'na sunulacak.

500 TL KİRA YARDIMI ALACAKLAR

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Komisyonu'nun vereceği yıkım kararından sonra Orma evlerinin sahipleri depreme dayanıklı yeni dairelerinde yaşamaya devam edecekler. Ayrıca hak sahipleri inşaat süresi boyunca aylık 500 TL kira yardımı alacak.

 

 

Bu haber 854 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...