AK Parti´den Ruh Sağlığı Merkezine ziyaret

6 Mart 2014 15:31

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastaları topluma yeniden kazandırmak için yoğun çaba sarf eden Gözlem Yönetim Uzmanı Psikolog Şule Tola, “Nasıl ki bedensel rahatsızlıklarımızı tedavi ile giderebiliyorsak, toplumun ruhsal sıkıntılara bakış açısının da aynı olmasını istiyoruz” dedi.

AK Parti Kadın Kolları, Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalarla dün bir araya geldi. Düzenlenen programa; AK Parti Milletvekili Recep Özel, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın da katıldı.

“AMAÇ HASTALARI TOPLUMA KAZANDIRMAK”

Programın açış konuşmasını AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek yaptı. Tunçbilek amaçlarının toplumda duyarlılığı artırmak ve hastaları sosyal hayata kazandırmak olduğunu belirterek “Dayanışma yoluyla hareket edilerek birlik ve beraberlikle hareket eden toplumlar her aşamada başarıya ulaşırlar. Toplumsal dayanışma olmadan eğitim, sağlık ve yaşamın her alanında başarıya ulaşmak mümkün değildir. Biz kadınlar olarak toplumun her kesimiyle birlikte, onlara tek tek ulaşıp, onların dertlerini, sevinçlerini paylaşmayı amaç edindik. Bu anlamda Isparta Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ettik. Yapılan çalışmaları zaten medyadan takip ediyorduk ve daha yakından görme imkânı bulduk. Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun amacıyla böyle bir programı düzenledik. Amacımız; Toplumda duyarlılığı artırmak ve hastalarımızı sosyal hayata kazandırmaktır. Tüm kurum ve kuruluşları bu anlamda farkındalığa davet ediyorum” dedi.

“125 HASTA TEDAVİ GÖRÜYOR”

Öte yandan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, merkezdeki personelin fedakârca çalıştığını belirterek “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak haftalık bazı etkinlikler yapmaktayız. Ruh Sağlığı Merkezi 2012 Aralık ayında hizmete açıldı. Bugün itibariyle yaklaşık 125 hastaya ulaşmış durumdayız. Geldiğimiz noktada hastalarımızın ve ailelerin memnuniyeti birebir evlerine giderek ve merkezi ziyaret ederek gördük. Merkezimizde çalışan arkadaşlarımızın fedakârca çalıştığına şahidim. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TOPLUMDA DAMGALANMANIN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ”

Diğer taraftan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kriz Gözlem Yönetim Uzmanı Psikolog Şule Tola ise Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin, toplum temelli bir kurum olduğunu bildirdi. Hedeflerinin toplumdaki damgalanmanın önüne geçmek olduğunu ifade eden Tola, “Evlerinde olan hastalarımızı topluma kazandırmak için değişik aktivitelerimiz var. Ancak şu gün geldiğimiz noktada Isparta halkının desteğiyle daha hızlı yürüyebileceğimizin bilincindeyiz. Bu nedenle tüm kurum ve kuruluşlara Sevgi Günü’nde bir çağrımız olmuştu. Bu çağrımız bir günde kalmasın. İlk davet Sayın Gülsüm hanımdan geldi. Nasıl ki bedensel rahatsızlıklarımızı tedavi ile giderebiliyorsak, ruhsal sıkıntılara toplumun bakış açısının da aynı olmasını istiyoruz. Gelin Isparta halkı olarak sevelim. Severek daha iyi sonuçlara ulaşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

“ONLARIN HER BİR DERDİ BİZİM DERDİMİZ”

AK Parti Milletvekili Recep Özel de, merkezde tedavi gören herkesin derdinin kendi dertleri olduğunu belirterek “İleride ne olacağımızı bilmiyoruz. Toplumun her kesimini kucaklayıcı bir anlayışla, her ferdine değer vererek, toplumda yalnızlaşmasının önüne geçmek, ona sahip çıkmak anlayışıyla bir sosyal politikamız, bir devlet, sağlık ve hükümet anlayışımız var. Artık hastalandığımız zaman acaba bana kim bakar diye kimsenin düşünmesini istemediğimiz bir sağlık sistemini ülkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii bir takım aksaklıklar bu alanda da olabilir. Onların her bir derdi bizim derdimiz. Onların sorunları varsa bizim ilgilenmemiz gerekir” dedi.

“BİZİM İÇİN MİLLETİMİZİN HER BİR FERDİ ÖNEMLİDİR”

Son olarak AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, millete aşık bir parti ve iktidar olduklarını vurguladı. En ücra noktadaki vatandaşlara kadar ulaşma hedeflerinin bulunduğunu açıklayan Zabun, “Bu noktada da iktidara geldiğimiz günden itibaren sağlık ve sosyal güvenlik alanındaki yatırımlarımız son derece önemli. Bu alanlarda ülke olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımların ve imkânların batı ülkelerinde, Amerika’da bile gıpta ile takip edilen ve örnek olarak alındığını görüyoruz. Ispartamızın sağlık alanında bütün Türkiye genelinde birinci olması bize ayrıca gurur vermektedir. Tüm alanlarda olduğu gibi engellilerimiz için de hükümetimiz değişik, pozitif uygulamalar içerisinde çalışmakta. Bunlardan bir tanesi de engelli vatandaşlarımızın pozitif ayrımcılık uygulanması adına istihdamlarının sağlanmasıdır. Biz özel ve kamu da engelli vatandaşlarımızın istihdamı için bir takım koşullar getirdik.

Bizim için milletimizin her bir ferdi önemlidir. Ülkemizin tüm imkânlarını kullanarak onları mutlu etmek ve mutlu bir Türkiye oluşturmak temel hedefimizdir. Isparta’da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni kuran ve burada fedakârca çalışan tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ŞARKI SÖYLEDİLER

Konuşmaların ardından merkezde tedavi gören bazı hastalar hep birlikte şarkı söyledi ve güzel dakikalar yaşadı. Ardından Milletvekili Recep Özel, hastalara tek tek yaşadıkları sorunları sordu ve çözüm bulacağını bildirdi.

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...