25 kişiye kendi işini kurabilme imkanı

6 Mart 2014 15:32

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, Girişimcilik Kurslarını bu yıl da açacaklarını bildirdi. Bu yıl ayrıca bir ilki gerçekleştireceklerini belirten Ergin, “Daha önce sadece işsizlere girişimcilik eğitimi veriyorduk. Şimdi sigortası olan ve çalışan kişiler de bundan faydalanabilecek. Amacımız; Bu yıl 305 kişiye bu eğitim verebilmek” dedi.

İŞKUR işsizlere ve kendi işini kurmak isteyenlere önemli bir fırsat sunuyor. İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) işbirliğiyle bu yıl da Girişimcilik Kursu açacaklarını belirtti. 12 Mart’ta yapılacak olan seçmelerle 25 kişiyi kendi işini kurma fırsatı sunacaklarını bildiren Ergin, “Vasıfsızlara meslek kursları açarak onlara meslek kazandırmaya çalışıyoruz. Ayrıca sermayesi olmayanlara da bir yerde iş kurmaya yardımcı olmaya çalışıyoruz.

SEÇMELER 12 MART SAAT 09.00’DA ITSO’DA

Bir kişinin bilgisi ve beceresi var ancak parası yok, iş kuramıyor. Burada da bir girişimcilik eğitimimiz var. Bu eğitim de onları da teşvik ediyoruz. Bu yıl ITSO ile birlikte girişimcilik kurslarımıza başlıyoruz. Seçmeler 12 Mart’ta ITSO’da saat 09.00’da yapılacak. 25 kişiyi kursa alacağız. Kursumuz ITSO’da olacak. ITSO yönetimine de teşekkür ediyoruz” dedi.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Öte yandan girişimcilik eğitiminden kimlerin faydalanacağını da açıklayan Ergin, “Buraya başvuracakların kuruma kayıtlı olmaları, 18 yaşını tamamlamış ve daha önce girişimcilik kurslarına katılmamış olmaları gerekiyor. Katılımcılara günlük 20 lira vereceğiz. Kursu bitirenlere sertifika da vereceğiz. Bu sertifika ile de KOSGEB desteklerinden yararlanabilecekler. Bilindiği gibi 100 bin liralık kredinin 25 bin lirası karşılıksız hibe. Artık ‘Mesleğimi iyi biliyorum ve kendim başarılı olmak istiyorum’ diyenlere büyük fırsat veriliyor” diye konuştu.

BU YIL BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bu arada bu yıl kurslarda bir ilki gerçekleştireceklerini de açıklayan Ergin, “Daha önce sadece işsizlere girişimcilik eğitimi veriyorduk. Şimdi sigortası olan ve çalışan kişilere de girişimcilik eğitimi veriyoruz. Ama bunlara 20 lira ücret vermeceğiz. Ancak onlar da KOSGEB desteklerinden yararlanabilecekler.

“AMAÇ 2014’DE 305 KİŞİYE EĞİTİM VERMEK”

Biz 2013 yılında 200 kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Bu yıl hedefimiz 305 kişi. Hedefleri yakaladıkça daha büyük hedefler koyuluyor. İnşallah mahcup olmayız. Bu hedefi de gerçekleştireceğimizi umuyoruz. Başvurular devam ediyor. Artık kurumlar güçlerini birleştirmeli. Kurumlarla birlikte hareket edildiğinde her şeyin amacına ulaştığını gördük” şeklinde konuştu.

Bu haber 780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...