Yrd. Doç. Dr. Uğur “II. İnovasyon Yarışması”nda Ödül Aldı

7 Mart 2014 18:21

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Sultan Uğur, Tekstil Sektörü ile ilgili üniversite- sanayi - sendika işbirliğinin kurumsallaştırılması ve üniversitelerde yapılan akademik bilginin ödüllendirilerek yenilikçi, özgün projelerin desteklenmesi amacıyla Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası tarafından düzenlenen “II. İnovasyon Yarışması”na katıldı.

12 farklı üniversiteden toplam 50 özgün projenin katıldığı yarışmada, Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Şule Sultan Uğur’un Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Merih Sarıışık ile birlikte geliştirdiği “Çevreci Nanokaplama ile Boyama ve Fonksiyonel Bitim İşlemlerinin Tek Adımda Uygulanması” isimli proje, ikinciliği elde etti.

Sanayide uygulanabilecek inovatif değer taşıyan projelerin seçilmesi ve bu çalışmalara hayat veren lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve akademisyenlerin desteklenmesi amacıyla düzenlenen yarışmada, dereceye giren ilk dört proje ulusal ve uluslararası akademisyenler, sanayiciler, bakanlık yetkilileri ve Ar-Ge merkezi müdürlerinden oluşan iki ayrı değerlendirme kurulu tarafından belirlendi.

Bu haber 1446 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...