Baydar’dan Çakmakçı’ya destek

7 Mart 2014 18:34

Partisinin Isparta Belediye Başkan adayına destek vermek için Isparta’ya gelen SDÜ eski Rektörü ve Aydın milletvekili Metin Lütfi Baydar, Türkiye gündemini değerlendirdi. Baydar “yolsuzluk operasyonunda bulunan para için polis koydu komplo düzenlendi dediler. Tahliyenin ardından adama paraların tamamını iade ettiler. Bizim muhtaç vatandaşımız çok bu muhtaç vatandaşlarımıza 450 bin dolar bile olsa bir komplo koysak sonra da onu iade etseler ne güzel olurdu. Ak Parti bu kumpası yaygınlaştırmalı” dedi. 

SDÜ eski rektörü ve CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’ya destek vermek için Isparta’ya geldi. Baydar Türkiye gündemini de değerlendirdiği ziyarette “Şu anda Türkiye'nin sağlık sisteminin sorunlarını çözmek amacında olmayan ama Türkiye'de sağlığın ticarileşmesi için ne yapabiliriz anlayışında bir zihniyet hakimdir. Sağlığın ücretsiz olarak vatandaşa verildiği bir anlayışa getirmemiz gerekiyor. Sağlık ücretsiz olmalı. Ücretsiz adı altında insanlardan bu şekilde küçük haraçlar toplanarak özelleştirilerek doktorlardan da alınan haraçları yapılan bir sağlığın ne bu halkımıza ne de sağlık çalışanlarına bir faydasının olmadığını belirtmek istiyorum. Bu konuları mecliste çok dile getirdik ama Ak Parti'liler bunu anlamamakta ısrar ediyorlar. Bizim bundan sonraki tek umudumuz halkımız. Ücretsiz adı altında halkımızın maaşlarında kesintiler yapan bu zihniyeti anlamıyorum. Halkımız, bunların anlayacağı dersi 30 Mart'ta sandıkta verecektir’ dedi. 

‘GARİBAN İNSANLARADA KOMPLO YAPILSIN’

 Baydar, “Ak Parti'nin şöyle bir bakış açısı var. Hırsızlık, yolsuzluk var bunlar normal bir şeymiş gibi görüyorlar. Bir adamın evinde ayakkabı kutularında 4,5 Milyon dolar çıkıyor. İlk seferinde Çorumda İmam Hatip yaptıracağız dediler Çorumdaki Yaptırma Derneği Başkanı, bizim böyle bir konudan haberimiz yok ama olursa iyi olur dedi. Sonra bir Balkan Üniversitesi rektörüne yardım edecektik Makedonya'da dediler sonra rektör açıklama yaptı bizim böyle bir paradan haberimiz yok dediler. En son da polis koydu komplo düzenlendi dediler. Tahliyenin ardından adama paraların tamamını iade ettiler. Bizim muhtaç vatandaşımız çok bu muhtaç vatandaşlarımıza 450 bin dolar bile olsa bir komplo koysak sonra da onu iade etseler ne güzel olurdu. Ak Parti bu kumpası yaygınlaştırmalı. Herkese bu komplo kurulmalı.’ ifadelerini kullandı.

‘ARKADAN KONUŞMAK OLMAZ’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son zamanlarda cemaate oldukça sert yorumlar yaptığını belirten CHP Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar, ‘Bir boşanma esnasında bile bizim toplumumuzun ahlakıdır ayrılan insanlar birbirlerinin arkasından kötü sözler sarf etmez. Boşandığın eşinin arkasında ağza alınmayacak sözler kullanman yakışık almaz. Bir zamanlar beraberdik ve şimdi yollarımızı ayırmak zorunda kaldık demesini Türk toplumu kaldırabilir ama bu kadar ağır sözleri kaldıramaz. 30 Mart sonrası yeni bir toplumsal sözleşmenin iklimine doğru gidiyor. Bir arada yaşamanın koşullarını aramamız gerekiyor. Vatandaşın oh dediği bir döneme gireceğiz 30 Mart'ta’ dedi.

 

 

Bu haber 757 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...