Festival harcamasına soruşturma yok

7 Mart 2014 18:37

Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye’nin 2009 yılında Gül Festivali’nde harcanmak üzere açtırdığı hesapta biriken paraları yönetmeliğe uygun olmayan biçimde harcadığı gerekçesiyle 4 yönetici hakkında soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi.     

Isparta Belediye Meclisi Denetim Komisyonu, Isparta Belediyesince 2009 yılında bir banka şubesinde 10. Gül ve Halı Festivali hareketleri adı altında hesap açıldığı, vatandaşlarca bu hesaba bağış adı altında para yatırıldığı, paranın dönemin mali işler müdür vekili olarak görev yapan Hasan Parlakyıldız tarafından çekildiği, paraların basit havale ve fatura karşılığı festivalde harcandıkları, muhasebe işleminin yapılmadığı, ödeme belgelerinin 5018 Sayılı Yasa ve Mahalli İdareler harcama yönetmeliğine uygun olmadıkları gerekçesiyle Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Başkan Yardımcısı Recep Erdem, dönemin Başkan Yardımcısı Resul Göçer ve dönemin Mali İşler Müdür Vekili Hasan Parlakyıldız hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma yapılması talebiyle Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

BAKANLIK İZİN VERMEDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma yürütülmesi için, İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi. Bunun üzerine Bakanlık müfettiş görevlendirdi. Müfettiş tarafından hazırlanan raporda gerek sorumlular, gerekse Belediye tarafından kişilerin mağduriyetine ve kamunun zararına neden olma ya da kişilere haksız bir menfaat sağlamaya neden olduğuna ilişkin delil ve emarenin olmadığı, yapılan harcamaların festival hesabında da olsa belediye bütçesinden de olsa bir kamu hizmetinin yerine getirilmesine yönelik nitelikte olduğu dolayısıyla ortada cezai sorumluluğu gerektirecek bir eylemin bulunmadığı belirtildi. Bakanlık rapor doğrultusunda soruşturma izni vermeyince, Cumhuriyet Savcılığı da şüpheliler hakkında soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.

 

 

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...