Zabun özür diledi

7 Mart 2014 18:40

İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun ile Vali Vahdettin Özkan, il Genel Meclis üyelerinin görev sürelerinin sona ermesi dolayısıyla konuşma yaptılar. Vali Özkan, İl Genel Meclisi’nin önemine vurgu yaparken Zabun ise görevi borçla bıraktığı için hem üyelerden hem de Isparta halkından özür diledi.

İl Genel Meclis Üyelerinin 5 yıllık görev sürelerinin dolduğu son toplantıya Vali Vahdettin Özkan da katıldı. Üyelerle vedalaşmak amacıyla toplantıya katıldığını belirten Vali Özkan, önemli mesajlar verdi. Özellikle Isparta’nın gelişmesi için proje geliştirilmesi gerektiğini ve bunun içinde proje ofisi kurduklarını ifade ede Özkan, şunları söyledi; “

DAHA KALİTELİ YAŞAM İÇİN PROJE VURGUSU YAPTI

“2009-2014 döneminde artık İl Genel Meclisi’ne seçilmiş arkadaşlarımızın son toplantısı. Ben de dönem sonu olması nedeniyle arkadaşlarımızla vedalaşmak için burada bulunuyorum. İl Genel Meclisleri, şehirlerimizde yerel demokrasinin beşiği olarak, özellikle kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini, ihtiyaçlarını taşıyan yerlerdir. Dolayısıyla yönetim sistemimizi inşa ederken, kullanabileceğimiz en doğru ve vatandaşın talebiyle eşit olan bir ortamdır. Bu ortamın tapusunu da sizler oluşturuyorsunuz. Burada bulunan tüm arkadaşlarımız Isparta paydasında buluşmak suretiyle hemşerilerimize en iyi hizmeti sunmak amacıyla çalışıyorlar. Varsa eksiklerimiz önümüzdeki dönemler için hedefler koyma amacındayız. Bunu elbirliği ile yapıyoruz.

“PROJE STOKU OLUŞTURMAK SİZİN HASSASİYET NOKTANIZ”

Bakanlıklardan aktarılan tahsisli bütçenin yanında bizim ihtiyaçlarımızı çok iyi bir şekilde tespit etmek, projelendirmek ve proje stokunu oluşturmak, ilgili kuruluşlara ve birimlere bunu iyi aktarmak siz seçilmişlerin hassasiyet noktanız. Aynı zamanda atanmış kamu bürokrasisinin de bu noktada hassas bir hale gelmesi ve işbirliği yaparak bir sinerji oluşturması, bu projelerin hem ilgili bakanlıklar hem de ulusal, uluslararasında değişik finansal kuruluşlarla mekanizmaları kurmanın çok daha önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bize sonuçta verilen belli bir para var. Bu paranın büyük bir kısmı cari ve personel giderlere gidiyor, yatırımlara ayrılan para malumunuz.

PROJECİ YAKLAŞIM ÇOK ÖNEMLİ

Her ne kadar ilgili bakanlıklarımız ilin ihtiyaçlarına eğitim, sağlık, ulaşımla ilgili belli iller bankasından gönderilen paranın 5 katı para gönderiyorsa bu da yeterli değil. Daha fazla hizmet götürebilmek için projeci yaklaşımın önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu nedenle bir proje birimini oluşturduk. Ama bu birime hangi kırsal alan da veya kentlerde neler ihtiyaç olduğunun paylaşılması daha fazla finansmanı getirecektir. Burayı kesinlikle elbirliğiyle çok daha işlevsel hale getirebilmemiz lazım.

“KAPANAN BELDELERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAPIDA

DEVAM ETMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Bazı beldelerimiz kapanıyor. Bu beldelerin hizmetinin sürdürülebilir bir yapı da devam etmesi için çalışmalarımız var. Çevresel değerleri korumamız çok anlamlı. Ekonomik yatırımları yaparken aynı zamanda başta su kaynaklarımız, çevresel değerlerimiz, tarımda kullanılan ilaçların tahribatının 80 yıla kadar insanın vücudunda kalabileceğini iyi bilmemiz gerekir. Bu gelecek nesiller açısından da çok önemli.”

“1 MİLYON TL’LİK BORÇTAN DOLAYI YENİ

GELECEK ARKADAŞLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM”

Öte yandan son Meclis Başkanlığı görevinde bulunan Osman Zabun ise anlamlı bir konuşma yaptı.  Zabun, 2013 yılı sonu itibariyle gelecek döneme yaklaşık 1 milyon TL’lik borç bıraktıklarını bu borçtan dolayı yeni gelecek meclis üyelerinden özür diledi. Her ne kadar bu borç bırakılsa da 5 yıllık dönem içerisinde araç filosunu iyi bir şekilde yenilediklerinin altını çizen Zabun, şunları söyledi; “Biz Isparta olarak çok önemli avantajların üzerinde oturduğumuz gibi dezavantajları getirdiğini daha önce de ifade etmiştir. Önemli dezavantajlarınızı izole edip, avantajlarınızı öne çıkarmak suretiyle daha doğru bir hedefle Isparta’ya yeni bir vizyon çizilebilir. Bu süreç içerisinde siz değerli arkadaşlarımız da hep aynı bakış açış içerisinde oldunuz.

“YAPILMASI GEREKEN ACİLİYETLER VARDI ONDAN BORÇLANDIK”

2013 yılı bütçesi itibariyle 24 milyon 500 TL gelir bütçesi ve 1 milyon 206 bin finansman bütçesi ve buna karşılık olarak bütçesi denkliği ilkesi gereği 25 milyon 706 bin TL olarak bir bütçe taslağını değerlendirdik ve meclis olarak karara bağladık. Gerçekleşen gelirlerin 118 milyon TL, gerçekleşen giderlerin ise 117 milyon TL olduğunu müşaade ediyoruz. 5 yıllık süreç içerisinde 2 kez borçlanma kararı aldık.  Bunlardan bir tanesi 2. kat asfalt çalışmalarının yapılması aciliyetidir. Ayrıca mevcut araç potansiyelin yenilenmesi anlamında bir borçlanma gerçekleştirdik. Bu borçlanmalarının da 2010 yılında akaryakıt giderleri ve araç alımlarıyla ilgili yaklaşık 3 milyon 679 TL bir borçlanma gerçekleştirdik. Asfalt çalışmaları için ise 2010’da 3 milyon 500 bin TL borçlandık. 2013 yılı sonu itibariyle bakiye bıraktığımız borç tutarı yaklaşık 1 milyon TL’dir.

“GELECEK ARKADAŞLARIMIZIN HOŞGÖRÜLÜ OLACAKLARINA İNANIYORUM”

Bu tarih itibariyle birçok arkadaşımız görev süresini bitiriyor ve yeni gelecek arkadaşlarımız var. Borçlanma çalışmalarının yeni gelecek arkadaşlarının hizmet üretme kapasitesini kısıtlamaması önemlidir. 1 milyon TL’lik borçtan dolayı yeni gelecek arkadaşlarımızdan özür diliyorum. Her ne kadar bu borcu bıraktık ise de biz 5 yıllık dönem içerisinde araç filomuzu çok iyi bir şekilde yeniledik. Bu borçlanmanın yükü olarak araç parkının kendilerine bırakılması olması nedeniyle hoşgörülü olacaklarını düşünüyorum. Asfaltla ilgili olarak da daha fazla bir yükümüz kalmamıştır. Asfalt ve diğer borçlanmaları maliyetleri de karşılıklı elde ettiğimiz ürünle kıyasladığımızda bırakmış olduğumuz borçlanmanın Özel İdaresi’ne yükü hiç denecek kadar azdır.”

YEMEK TERTİP EDİLDİ

Konuşmaların ardından görev süresi dolan İl Genel Meclis Üyelerine Gökçay’da yemek verildi.

 

Bu haber 1005 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...