Ulu Önder Atatürk’ün Isparta’ya gelişi kutlandı

7 Mart 2014 18:44

Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 84. Yıldönümü dün çeşitli etkinliklerle kutlandı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Büyük Türk milleti için Atatürk’ün düşünce ve inkılâplarından asla vazgeçilmeyeceği bilincinde olmak zorundayız” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 84. yıldönümü dün  kutlandı. Program Endüstri Meslek Lisesi önünden Hükümet Meydanına yürüyüşle başladı. Yürüyüşe yüzlerce vatandaş katıldı. Daha sonra Hükümet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe geçildi. Programa; Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkan adayları, Siyasi Parti İl Başkanları, Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

CUMHURİYETİMİZE AYDINLIK KUCAĞINI AÇMIŞTIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Atatürk’ün önemine vurgu yaptı. Isparta’nın Kurtuluş Savaşı yıllarında işgal görmediğini ancak tüm il halkının canı ve malıyla destek olduğunu belirten Günaydın, şunları söyledi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kısa süreliğine Isparta’ya gelerek, toplumla etkileşim içinde olması, millete var olan birleştirici, toplayıcı, harekete geçirici enerji kaynağının oluşturulmasına neden olmuştur. Isparta il merkezi düşman işgali görmemiş ve bu yönden şanslı bir il ise de Ispartalılar Atatürk’ün Anadolu’da başlattığı Milli Mücadeleye canı ve malıyla tam destek vermiştir. Tüm Ispartalılar Kuvayı Milliye’yle bütünleşmiştir. Milli Mücadelede Mustafa Kemal Paşa’nın safına girerek, ilimiz ilçeleriyle birlikte 871 şehit vermiştir. Binlerce yaralı verilmiş ve büyük zaferi içtenlikle kutlayarak, Cumhuriyete aydınlık kucağını açmıştır.

EŞSİZ BİR DEVLET ADAMIYDI

Atatürk, 17 Ekim 1922’den sonra yurtiçinde 44 adet gezi yapmıştır. Toplam 881 gün halkın içinde ve Anadolu’da gezmiştir. Büyük Önder bu gezilerinde köylü, tüccar, sanayici, memur ve öğrencilerle buluşmuştur. Atatürk millet, millet Atatürk özdeşliğini öğrenmiştir. Atatürk, milletle birlikte yaptığı inkılâplarla zaferi ve vatanı ebediyen güven alan eşsiz bir devlet adamıydı.

21. YÜZYILI TÜRK ASRI YAPTIĞIMIZ ZAMAN BÜYÜK

ÖNDER’E OLAN BORCUMUZU ÖDEMİŞ OLURUZ

Bu vesileyle 6 Mart Isparta’nın önemli günlerinden biri kabul edilmiştir. Atatürk, Türk milletini birleştirici, toplayıcı ve hiç tükenmeyen tek enerji kaynağı olmuştur. Buradan hareketle 21. Yüzyılı Türk asrı yaptığımız zaman Büyük Önder’e olan borcumuzu ödemiş oluruz. Son yıllarda fikren birbiriyle ayrı olmasına rağmen devletin üniter yapısını ve Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozabilmek için ortak cephe oluşturanlar görülmektedir. Yaşananları izledikçe Atatürk’ün düşüncesinin ne kadar gerekli olduğunu gördüğümüz aşikârdır. Büyük Türk milleti için Atatürk’ün düşünce ve inkılâplarından asla vazgeçilmeyeceği bilincinde olmak zorundayız.”

“GELECEK NESİLLERE BÖYLE GÜNLERİ AKTARMAK ÖNEMLİ”

Program tamamlandıktan sonra düşüncelerini dile getiren Vali Vahdettin Özkan ise “Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Isparta’ya gelişinin 84. yılını kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in ilimize teşrifi aslında Anadolu insanının birlik ve bütünlük yönündeki duygusunun ifadesi.  Gazi Kemal’in Anadolu’nun tümünde halk ve vatandaşla beraber, onların temayülleri, inançları ve duygularını alarak, bir yönetim sistemini oluşturması açısından da tarihi bir öneme haiz. Isparta’ya gelişi, böylesine vatandaşla beraber, vatandaşın temayüllerini ve taleplerini esas olarak bir Cumhuriyet, bir ortak hamlesi aynı zamanda. Bu bizler için de önemli, tarihi bir gün. Gelecek nesillere böyle tarihi günleri aktarmak da önemli” diye konuştu.

HALK OYUNLARI SERGİLENDİ

Konuşmanın ardından etkinlikler kapsamında İl Milli Eğitim çalışanları tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi sunuldu. 

Bu haber 1287 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...