“İktidarın nimetlerini getireceğiz’ yalanlarına kanmayın”

7 Mart 2014 18:45

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta'daki 70 bin haneye ulaştırılması için mektup yazdı. Isparta'ya hizmet etmenin şerefli bir vazife olduğunu belirten Günaydın, AK Parti döneminde Belediyenin düştüğü durumu anlattı, 2009 ve sonrasını 'kurtuluş dönemi' olarak ilan etti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşlara mektup yazdı. Her eve ulaştırılacak olan mektupta Başkan Günaydın, önemli konulara dikkat çekti. AK Partili belediye başkanı dönemini hatırlatan Günaydın, “İktidarın nimetlerini getireceğiz yalanlarına kanmayın” çağrısında bulundu. İşte Günaydın'ın yazdığı o mektup:

“ŞEHRİME VE HALKIMA HİÇBİR ZAMAN İHANET ETMEDİM”

“Şirin ilçemiz Aksu’nun Yılanlı Köyü’nde doğup, büyümüş, başta kendi şehri olmak üzere Türkiye’nin her yerine projeleriyle, eserleriyle katkı sağlamış bir Isparta evladının bir gün kendi memleketine ve halkına Şehr-ül Emin olarak hizmet vermesi ulaşılabilecek en şerefli vazifedir. Cenab-ı Allah bize bu ulvi görevi önce 1999-2004 yılları arasında sonra da 2009-2014 yılları arasında nasip etti. Halkımızın gösterdiği teveccühe ve ilgiye her zaman layık olmaya çalıştım. Şehrime ve halkıma hiçbir zaman ihanet etmedim. Sizlerden aldığım güç ve Sayın Genel Başkanımızın teveccühü ile hizmet yolunda yeni bir 5 yılın vizesini almak için huzurunuza çıktım.

“BELEDİYEMİZİN ŞANLI BAYRAĞINI HİÇBİR ZAMAN YERE DÜŞÜRMEDİK”

Bir gün bu şehre Belediye Başkanı olma hayali ve ideali ile yaşayan ve bu hayaline ulaşma şerefine nail olan bir kişi olarak 1999-2004 yılları arasında azimle ve gayretle çalıştık. Mesleğim gereği; uzun yıllar ihmal edilen ilimizin şehircilik yapılanmasına el attık, Isparta’nın dönüşümüne ve modernizasyonuna katkı sağladık. GÖKÇAY ve ÇAYBOYU projeleri o dönemin önemli projeleri olarak tarihe geçmiş ve Isparta’nın yeni cazibe merkezi olmuştur. Görev yaptığımız dönemde Isparta Belediyesi’nin şanlı bayrağını hiçbir zaman yere düşürmedik. Halkımızın belediyesine olan güvenine ve saygısına layık olmaya çalıştık.

O DÖNEM KARA BİR DÖNEMDİR

Ancak; 2004 yılında 1999 seçimlerinde aldığımız oydan daha fazla oy almamıza rağmen seçimi kaybettik. Hiçbir zaman halkıma kırılmadım, küsmedim. Her bir fert ve her bir vatandaş gibi çok sevdiğim şehrimde yaşamaya devam ettim. Ancak o dönem yaşananlar, benimde yakından takip ettiğim gelişmeler karşısında kahrolmamak elde değildi. Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar ağırlayan şerefli Isparta Belediyesi makamı birilerinin ellerinde ne hallere sokuldu. O makamda görevini yapan gazeteciler dövüldü, kirli pazarlıklar yapıldı. Devletine her zaman saygılı olan Isparta halkı, AKP döneminde zulümle yönetildi. Belediye Başkanını eleştiren her esnafın kapısına zabıtalar gönderilerek işyerleri mühürlendi, ekmek kapıları kapatıldı. Devletin tüm kurumlarına borçlar yapıldı, halkımız elektrik ve su parasını kıt kanaat öderken belediye ise borçlarını ödemedi. Paralar başka yerlere aktarılarak halkımızın hakkı gasp edildi.

ATEŞTEN GÖMLEK GİYDİK

İşte böyle bir dönemde, 2009 yılında, Isparta’nın kurtuluş mücadelesine ortak olduk. Halkımızın büyük destek ve teveccühü ile ateşten gömleği giydik. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Batırılmış, bitirilmiş, esnafına borcunu ödemeyen, esnafın mal vermediği, devletin kara listesine giren bir belediye ile karşılaştık. Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve Bakanlar çıkaran Isparta’nın şanlı belediyesi artık yoktu. Ekibimizle birlikte, gece gündüz demeden çalıştık ve Allah’a şükür o şanlı bayrağı yeniden dalgalandırdık. Geçmiş dönemden kalan tüm borçlar yapılandırılarak düzenli bir şekilde ödenmeye başlandı. İşçilerimizin gasp edilen haklarını iade ettik, işçinin ve memurun alnındaki ter kurumadan hakları ödendi. Esnafımıza olan borçlar sıfırlandı ve Isparta Belediyesi’ne adalet ve hak hakim oldu.

HİZMET SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

Bir taraftan mali durumumuzu düzeltirken diğer taraftan yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Üzerimize geldiler, operasyon düzenlediler. Aileme kadar iftiralar attılar ama Allah bize yardımcı oldu ve başlattığımız hizmet seferberliği halkımızın da desteğiyle giderek büyüdü. Peşkeş çekilen ISBAŞ Fabrikamız ile ponza rezervlerimizi geri aldık. Hükümet 12 yıldır ilimizde bir atölye bile açmazken biz 5 ayrı fabrikamızı faaliyete geçirdik. Isparta’nın her yerinden altyapı geçirdik, dayanıklı asfaltlar yaptık. Isparta’nın vizyon projelerini hayat buldu. Daha işimiz bitmedi. Yeni dönemde, sizlerinde desteğiyle büyük projeleri hayata geçirmek istiyoruz.

İFTİRALARA İTİBAR ETMEYİN

Seçim sürecinde Isparta için konuşacak hiçbir şeyi olmayanlar, sahte, yalan ve iftiralarla dolu operasyon belgelerini sokak ve caddelere atacaklar. Bu iftira ve karalamalara halkımızın asla prim vermeyeceğini biliyorum. ‘İktidarın nimetlerini getireceğiz’ yalanları ile halkımızı kandıranlar 2004-2009 yılları arasında bırakın bir kuruş getirmeyi, belediyeyi sürekli borçlandırmışlardır. Bu yalanlara asla kanmamanızı, bunları döneminde ilimizin ne büyük acılar yaşadığını hatırlamanızı temenni ediyorum. Bizler; Isparta’nın zor durumunda, işimizden, ailemizden ve çevremizden fedakârlık ederek görevimizi şanla, şerefle yerine getirdik. Şimdi yeniden huzurunuzdayız. 30 MART 2014 seçimlerinde vereceğiniz destekle yeniden Isparta Belediye Başkanlığı’na ve büyük projeleri yapmaya talip oluyorum. Isparta halkı hizmetin en güzeline layıktır. Isparta halkı sevgi ile saygı ile yönetilmeye layıktır. Saygı ve sevgilerimle…”

 

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...