‘Trafik sorunu imar yanlışlığından kaynaklı’

8 Mart 2014 12:33

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Eğitim Sen Isparta Şubesi ve Makine Mühendisleri Odasını (MMO) ziyaret etti. Makine Mühendisleri Odasında trafik sorunu ve çözümü üzerine konuşan Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “Esasında trafik sorunu, imar yanlışlığından kaynaklanıyor” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı ile parti üyeleri, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı’ya ziyarette bulundu. Trafik sorununun sıkça konuşulduğu ziyarette Başkan Akıllı, “Esasında trafik sorunu, imar yanlışlığından kaynaklanıyor. Isparta’da ticari saha şehir merkezinin içinde sıkışmış durumda. Bu nedenle de trafik sorununun yaşanması normaldir. Bunun önüne geçmek için imar ve inşaat çok önemli. Bizler eğer kısa vadeli çözümler üretirsek, 3-5 yıl sonra aynı problemle karşılaşırız.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ise, Isparta’da trafik sorununun çözülmesi için raylı sisteme geçiş yapılması gerektiğini söyleyerek, “Mehmet Aybatılı dönemindeki raylı sistem projesi o yıllarda hayata geçirilmiş olsaydı, Isparta’da bugün trafik sorunu yaşanmazdı. Günümüzde çağdaş bir şehir halini almış olurdu. Isparta trafiğini yoran belediye otobüsleridir. Raylı sistemi hayata geçirip, belediye otobüslerini şehir merkezinin dışına götürürseniz olay çözülür.” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 717 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...