“Gelecek mecliste inşallah bugünler tekrar yaşanmaz!”

8 Mart 2014 12:40

Belediye Meclisinde gerçekleştirilen son oturumda Seyfettin Kalem mesaj dolu sözler sarf etti. Kalem, “5 yıl boyunca çoğunluğun azınlığa bir hükmünü gördük. Bazen oldu kanunlara uymadık çoğunlukla kabul edildi diye geçiştirdiğimiz toplantılar gördük. Önümüzdeki 5 yıl boyunca inşallah bugünler tekrar yaşanmaz” dedi.

Belediye Meclisi 5 yıllık süresini dün itibariyle doldurdu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yine katılmadığı Meclise Seyfettin Kalem Başkanlık etti. Kalem, meclisi anlamlı bir konuşmayla açtı.

“BUGÜNLER İNŞALLAH TEKERRÜR ETMEZ”

5 yıl boyunca çoğunluğun azınlığa hükmettiği bir meclis geçirdiklerini belirten Kalem, “Bazen oldu kanunlara uymadık çoğunlukla kabul edildi diye geçiştirdiğimiz toplantılar gördük. Önümüzdeki 5 yıl boyunca inşallah bugünler tekrar yaşanmaz. Gelecek olan yeni meclis, barıştırabilen bir makam olması gerekir. Temennim budur. Bu da bir öneridir. 5 yıl önce de bu konuşmayı yapmıştım. O gün neysem bugün de oyum. Amacımız neydi; Torunumuza, geleceğimize güzel bir Isparta bırakmak.

“KEŞKE GÜNAYDIN 5 YILIN HATIRINA BUGÜN BURADA OLSAYDI”

Gerçekten Günaydın Başkanın 5 yılın hatırına gelip bu meclise başkanlık etmesini ben de isterdim. Ayrıca geçtiğimiz Salı günü Orhan Eren’le yaptığımız tartışmada ve gerginlikte hakkımı savundum. Bu Isparta halkının bana verdiği oyun sahiplenmesi adına verilmiş mücadeledir” dedi.

İMAR PLANI TADİLATLARI NİSAN MECLİSİNE KALDI

Kalem’in açış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemdeki tek madde olan imar planı tadilatları konusunda Komisyon Başkanı Uğur Bestelci, bir teklifte bulundu. Bestelci, “Pazartesi günü boş bir gündemle toplandık ve Salı günü de komisyon belirlendi. Şehir plancısının görüşleri Perşembe günü saat 15.00’te elimizde oldu. Bu süreçte sahayı gezme ve konuyu inceleme süremiz kalmadı. İmar komisyonun 10 gün toplanma süresi var. Gelişmelere bakıldığı zaman bu 10 günlük süreyi kullanmaktansa imar maddelerini Nisan meclisine kalmasını teklif ediyoruz” diye konuştu. Bestelci’nin bu teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

KALBİMİZDE KÖTÜ BİR NİYET YOK

Öte yandan Kalem’in açış konuşmasına ithafen açıklamada bulunan Orhan Eren ise “Salı günü makam gereği Başkan vekilliği görevindeydim. Yusuf Ziya Günaydın 2 gün il dışındaydı. Başkanlığı temsil ettiğimden dolayı koltuğa oturdum. Tamam, belki söylememiş olabilirim ama kalbimizde öyle bir niyet yok” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Mart ayı meclisi son buldu.

 

 

Bu haber 773 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...