‘Canlar Kaynaşma’ toplantısında coştular

8 Mart 2014 12:42

MHP İl Teşkilatı ve Isparta’daki Alevi Bektaşiler, Canlar Kaynaşma Toplantısında bir araya gelirken, buluşma Belediye Başkanı ve MHP Adayı Günaydın’ın adeta gövde gösterisine sahne oldu. Büyük bir coşku içerisinde salona gelen Günaydın, kendisini Dede Vekili ilan etti, kendisine hediye edilen saz ile salonu selamladı.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı ile Isparta’daki Alevi Bektaşiler önceki akşam Böcüzade Ayışığı Kafe’de Canlar Kaynaşma Toplantısında bir araya geldi. Programa MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkanı ve MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın, MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Alevi Dedeler, MHP Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi adayları ile çok sayıda partili katıldı. Programa eşi Dilek hanımla gelen Başkan Günaydın, büyük bir coşkuyla karşılandı. İlk olarak Alevi vatandaşlarla kucaklaşan Günaydın daha sonra Dedelerin yanında yerini aldı. Günaydın, Dedeleri onlara has selamıyla selamladı.

Canlar Kaynaşma Gecesi’nde Başkan Günaydın’a, kontenjan adayı olarak seçimlere katılan İbrahim Can tarafından saz hediye edildi.

ÖTEKİLEŞTİRENLERLE DEĞİL BARIŞTIRANLARLA BERABERİZ

Toplantının açış konuşmasını MHP Belediye Meclisi Üyesi Adayı İbrahim Can yaptı. Can, MHP’yle birlikteliğin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, bu gönül birlikteliğinin duvarların ve önyargıların yıkılmasına sebep olacağı gibi ülkemizdeki barış ve huzura da katkı sağlayacağını söyledi. Can, “Şuan burada ötekileştiren ve ayrıştıranlarla değil, barıştıranlarla beraberiz. Bugün pirimiz Hünkârı Hacı Bektaşi Veli’nin dediği gibi ‘bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır” dedi.

KİMSE BİZİ CEBİNDE HAZIR OY OLARAK GÖRMEYECEK

Alevi Dedelerinden İbrahim Özdemir ise bazılarının kendilerini cebinde hazır oy olarak gördüklerini ifade ederek, önemli mesajlar verdi. Bir gün Günaydın’ı ziyaret ettiklerinde, Günaydın’ın kendilerine

 ‘Biz sizi asla ayrı görmüyoruz. Biz sizlerle aynı tarla da bir çiçeğiz” dediğini ifade eden Özdemir, “Bize bir adım gelene biz bin adım nasıl gelinirmiş işte burada gösteriyoruz. Kimse bizleri hiç kimse cebinde hazır oy olarak göremeyecek. İlk önce dedelerimize ve kardeşlerimize gelecek bizlerin halini ve hatırını soracaklar. Ama asla öyle olmadı. Bizleri yan ceplerinde hazır oy olarak gördüler ve bizleri kullandılar. Bundan sonra bizlere saygı ve sevgiyle yaklaşan herkesi başımızın üstünde taşıyacağız. Asla ve asla ayırım yapmayacağız” ifadelerini kullandı.

BU BULUŞMA SEÇİM İTTİFAKI DEĞİL

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da konuşmasında bu buluşmanın asla bir seçim ittifakı olmadığını vurguladı. Yalçın, “Biz canlarla bu yolda birlikte yürümek istiyoruz. O yüzden sizlerle birlikteyiz. MHP İl Başkanı olarak sizlerle aynı şeyleri gördüğüm ve yaşadığım için çok mutluyum. Bu güzelliklerin yaşanmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah 30 Mart seçimleri buradaki kardeşlik ortamında olduğu gibi bir ortamda geçer”  dedi.

BU GEÇ KALINMIŞ BİR SÜREÇ

MHP Milletvekili Korkmaz ise, MHP’nin dün olduğu gibi bugün de milletin her ferdine sevdalı karşılıklı anlama ve anlaşılma süreci başlatılmasına katkı sunmaya hazır olduğunu bildirdi. Süreci geç kalınmış bir süreç olarak değerlendiren Korkmaz, “ Ama Allah istemezse yaprak kıpırdamazmış.  İnşallah bu sürecin başlangıcı bu gece olsun. Herkes bu sürece iyi niyet ve samimiyetle katkı sunmalıdır” dedi.

SORUNLARINIZI 5 SINIFTA TOPLADIK

Öte yandan Alevi İslam inancına sahip kişilerin üzerinde yoğunlaştıkları önemli sorunları olduğunu dile getiren Korkmaz, MHP’nin bu sorunları 5 kategoride sınıflandırdığını ifade etti. Korkmaz, bu sorunlara ilişkin şunları söyledi: “Milletimizin Alevi İslam olarak her iki tarafta da doğru bilgilendirilmeye ihtiyacı vardır. Alevi İslam inancıyla ilgili ön yargıları yıkmak üzere hepimize ayrı ayrı görev düşmektedir. Özellikle Alevi Bektaşi kültürünün gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması için eğitimli ve nitelikli kadro inancı vardır. Milli Eğitim’deki din müfredatında mutlaka ayrımcı, ayrıştırıcı bir takım tanımlamalar varsa bunlar ayrılmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Alevi Bektaşi inancı temsil edilmelidir. Kadrolarda Alevi Bektaşi inancı için kontenjan ayrılmalıdır. Son olarak ise camii ve cem evi denkleminden bir an önce vazgeçilmelidir. Cem evleri mutlaka devlet desteğiyle desteklenmelidir.  Bu sorunların çözümüne yönelik olarak Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli 10 Haziran 2009’da grup toplantısında sorunların ortadan kaldırılması bir açılım paketi ortaya koydu. Alevi Araştırmaları Merkezi kurulmalı ve bunlar özerk olmalıdır. Alevi inanç önderlerinin yetiştirilmesi için İlahiyat Fakültelerinden Tasavvuf Bölümleri açılmalı ve bu bölümlerde objektif, bilimsel bilimler aktarılmalıdır. Milli Eğitim müfredatında Alevi Bektaşiler için doğru bilimsel bilgiler kitaplara konulmalıdır.  Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı dayanışması için Alevi İslam inancının liderleri, tarihi kültürel şahsiyetlerinin envanteri çıkartılmalıdır.”

DEDE VEKİLİYİM

Son olarak kürsüye gelen Belediye Başkanı ve MHP Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın ise, çocukluğu ve gençliğinin Turan Mahallesi’nde geçtiğini ifade ederek, Hacı Bektaş’ın sevgisiyle büyüğünü söyledi. Günaydın, “O sevgiyle ben de herkesi seviyorum. Onun için biz vazoda birikmiş o güzel çiçekleriz. Hatta aynı tarlada yetişen çiçekleriz” dedi.

DEDE VEKİLİYİM

Öte yandan Alevi Dedeleri meslektaşı olarak gördüğünü ifade eden Günaydın, “Şuanda dedeler kıskanmazsa hepsine bir teklifte bulunacağım. Ben de şuanda dede vekiliyim. İşte sevgi, dostluk ve insanlık budur. İşte bitmeyen mutluluk budur. Onun için birlik ve beraberlik sonsuz hazinedir. Bu sevgiyi ve dostluğu tüm Türkiye’ye yayalım. Gerçek Atatürkçü ve milliyetçiliğin ne olduğunu gösterelim” diye konuştu.

MEVKİİSİ YÜKSEK AMA BAŞKA ŞEYDE YÜKSEK OLACAĞINI SANMIYORUM

Diğer taraftan Başbakan Erdoğan’a gönderme de bulunan Günaydın, “Şuanda ülkemizi parçalamak isteyen insanlar var. Doğu’ya gidip burasına Kürdistan diyen başımızda yöneticimiz var. Mevkiisi yüksek ama başka şeyde yüksek olacağını sanmıyorum. Böyle anda paralar, para sayma makineleri, ayakkabı kutularıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefini dünya nezdinde ayaklar altına alanlar var” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından MHP’nin Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyesi adayları tanıtıldı.

 

Bu haber 871 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...