Eğirdir Belediyesi son meclis toplantısı yapıldı

10 Mart 2014 18:50

Eğirdir Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in başkanlığında toplandı.

BELEDİYE GELİR TARİFELERİNE YÜZDE 40 İNDİRİM

Eğirdir Belediye Meclis Toplantısı’nda önemli kararlar alındı. 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunu çerçevesinde Bakanlar Kurulu kararıyla İlân ve Reklâm Gelirleri, Eğlence Gelirleri, İşgal Harcı Gelirleri, Tatil Günleri Çalışma Ruhsat Harçları Gelirleri ve İşyeri Açma İzin Harcı Gelirleri’nde yüzde 40 indirim uygulanmasına oybirliği ile karar verildi.

SİYASİ PARTİLERİN PROPAGANDASI İÇİN 150 TL ÜCRET BELİRLENDİ

Eğirdir Belediyesi Meclis Toplantısı’nın bir diğer maddesinde siyasi parti adaylarının Belediye hoparlöründen yapacakları konuşma ve propagandalardan 1 saatliğine 150 TL para alınması oybirliği ile karara bağlandı.

MEVLEVİHANE, DERVİŞ SOKAK’A DÂHİL EDİLDİ

Mevlana Hazretlerinin Amcazedesi olarak bilinen Seyfullah Dede Türbesi’nin bulunduğu Tufan Sokak’ın bir kısmında isim değişikliği yapıldı. Hamam Mahallesi’ndeki Mevlevihane’nin bulunduğu, Sahil Yolu girişinden yıkılan Hamam’a kadar olan kısım Tufan Sokak’tan çıkartılarak, Derviş Sokak’a dâhil edilmesine oybirliği ile karar verildi.

EĞİRDİR’E HİZMET ETMİŞ ÖNEMLİ İSİMLER UNUTULMADI

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı kurucusu ve Başkanı merhum Prof. Dr. Turan Yazgan unutulmadı. Yazla Mahallesi 1. Cadde’ye Prof. Dr. Turan Yazgan’nın ismi verildi. Belediye Eski Başkanlarından merhum Hüsamettin Tanış ve merhum İbrahim Gençay’ın isimleri yaşatılacak. Eğirdir’e önemli hizmetlerde bulunan Belediye eski Başkanlarından Hüsamettin Tanış’ın ismi Isparta Konya Karayolu’nun Lodos tarafındaki Otogardan Akpınar Kavşağı kısmına kadar verilirken, Yazla Mahallesi Baba Sultan kavşağından başlayıp Orman İşletmesi’ne doğru devam eden 4. Cadde’ye İbrahim Gençay ismi verildi. Uçak kazasında vefat eden merhum Mehmet Yiğitbaşı da unutulmadı. Kubbeli ve Seydim Mahallesi sınırlarında bulunan Poyraz tarafındaki Prof. Dr. Orhan Aslanoğlu caddesinin ismi de Mehmet Yiğitbaşı Caddesi olarak değiştirildi.

Caddelere yeni verilen isimler ve isim değişikliği toplantıya katılan bütün Belediye Meclis Üyelerinin ortak yazılı teklifi ile gündeme alındı ve kararlar oybirliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Meclis Toplantısı’nın sonunda dinleyicilerin de dikkatini çeken 5 yıllık yapılan çalışmalardan bazı bölümleri  anlatarak Meclis Üyelerine teşekkür etti.

 

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...