Türkocağı Sohbetinde Türkistan konuşuldu

10 Mart 2014 18:52

Türkocakları Isparta Şubesi  sohbet konuğu Araştırmacı-Yazar-Gezgin  Mühendis sayın Kadir Tosun, konusu ise "Türkistan" oldu. Türkocağı Prof.Dr.Turan Yazgan konferans salonundaki sohbet 19.30 da başladı ve  2 saat sürdü.Dünya üzerinde Türk'ün, Türkiye'den sonra  en fazla olduğu ülkenin İran olduğunu geçen yıl ki "İran'dan Turan'a" sohbeti ile belirten Tosun 20 gün süren bir Türkistan gezisi sonrasında Türkmenistan ve Azerbaycan İzlenimlerini, gördüklerini slayt ve sinevizyon sunumu şeklinde Türk Milliyetçileri ile paylaşmak sorumluluğunu hissettiğini bildirdi. Haç  vecibesi, umre ziyareti gibi Köklerimizin olduğu Ata Yurdu  Orta Asya ya, Türkistan'a Türk Milliyetçilerinin ziyarette, gezide bulunmaları gerekir diyerek slayt aralarında zaman zaman Tarihi, Turistik ve Kültürel yapılarda özet bilgiler sundu.

Gezinin Azerbaycan bölümünde Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'in Anıt mezarının yanında göz yaşlarını tutamadığını belirtti ve onun "Türk Genci. Büyük gelecek senindir. Zamanın hükmü ile buna hazırlanacaksın. Hazırlanmaktasın. Bu hazırlık tabidir. Bu geleceği hazırlamak için milyonlarca Türk genci bu hedefe doğru yürüyecektir. Bu hedefe varmak için, iradeni kullanarak çalışacaksın. Bütün dünyayı, alemi inceleyerek büyük bir medeniyet hazırlayacaksın. Ve hedefine ulaşacaksın. Bütün büyük hareketler ve yürüyüşlerle sevdalanarak hedefine varacaksın. En son sevdan ise, büyük bir medeniyet meydana getirmektir. Bütün insanlık, tarih boyunca çalışarak yürümüştür. Bu yürüyüşün sonunda büyük medeniyetler meydana gelmiştir. Türk, dünyaya yeni bir medeniyet getirecektir. O medeniyete ben şimdiden hoşgeldin diyorum" diye biten "Yüce Türk Milletine Vasiyeti" ni okuduğunda ise duygulu anlar yaşandı.

Programın bu bölümünde Öğretmen Mehmet Benli Azerbaycan'ın M. Akif'i de denen Milli Şair Bahtiyar Vahapzade den iki şiir okuyarak duygusal havanın daha da ağırlaşmasına neden oldu.

210 Fotoğraf dan oluşan sunum ile izleyenlere Atayurt, Türkistan ı dolaştıran,yaşatan konuk, çeşitli Turizm firmalarının bölgeye her yıl gezi düzenlediğini, ilgilenenlere yardımcı olabileceğini sözlerine ekledi.

Soru, cevap, katkı ve ikramların ardından sohbete son verildi.

 

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...