“Ortadoğu Medeniyetin Doğuş Havzasıdır”

10 Mart 2014 18:54

Süleyman Demirel Üniversitesi Tasarım ve Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen “Ortadoğu’dan…” konulu konferans Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, Ortadoğu’nun stratejik öneminden bahsetti. Seydi, “İslam dini evrensel bir dindir. İnsanı yaşatmayı kendine hedef edinmiş Osmanlı Devleti’nin yaşadığı bu coğrafyanın üzerinde küresel güçler hâkim olmak istediler. Bizler bu coğrafyada yaşayan büyük devlet olmak iddiasında olan bir ülkenin bireyleri olarak olaylara farklı açılardan bakmamız gerekiyor. Oryantalizmin bize dayattığı bilgilerden yola çıkarak bu coğrafyayı onların istediği gibi ifade etmememiz gerekir.” dedi.

Tasarım ve Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Adnan Çalık da Dr. Süleyman Gündüz’ün katılımıyla gerçekleşen konferansları geleneksel hale getirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından 22. Dönem AK Parti Sakarya Milletvekili, Yeryüzü Doktorları Türkiye Temsilcisi, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı ve Fotoğraf Sanatçısı Dr. Süleyman Gündüz tarafından verilen “Ortadoğu’dan” konulu konferansa geçildi. SDÜ’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Gündüz, demokrasinin birey merkezli, bireyin özgürlüklerini güçlendiren, kendi ülkesi bünyesinde yaşayan azınlıkların haklarını güvence altına alan bir sistemin adı olduğunu söyledi.

Ortadoğu coğrafyasının geçmiş zamandan bugüne kadar geçen zaman dilimi içerisinde krallıkların, sultanlıkların, imparatorlukların hakim olduğu bir coğrafya olduğuna dikkat çeken Gündüz, Ortadoğu’nun üç semavi dinin merkezi olduğunu fakat esas itibariyle teolojinin diline bakıldığında yeryüzünde Hz. Adem(A.S) ’den Hz. Muhammed(S.A.V)’e kadar geçen sürede tek dinin İslam olduğunu vurguladı. Modern tarihin yazılımında ve modern sosyolojinin oluşumunda anlamların farklılaştığını da dile getiren Gündüz, “Ortadoğu Türkiye’de yaşayan bir insan için yakın doğu demektir. Ortadoğu, insanlığın var oluş anından itibaren insanlığa şekil vermiş,  kutsal kitaplarda isimleri geçen Peygamberlerin gönderildiği bir havzadır” diyerek Ortadoğu’da yaşanan olaylar hakkında bilgiler verdi.

 

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...