Günde en az 10 kişi işbaşı eğitimiyle işe alınıyor

10 Mart 2014 18:57

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, işverenlerin İşbaşı Eğitimleri kapsamında işçi çalıştırmak için kurumlarına akın akın gelmeye başladığını duyurdu. Ergin, bu sayede her gün 10 kişinin işe yerleştirildiğini belirterek, ‘’Bu konuda kaynak sıkıntımız yok. Eğer böyle giderse bu konudaki iddiamızı güçlendireceğimizi düşünüyorum’’ dedi.

Türkiye’nin ve Isparta’nın en aktif kurumlarından biri olan İŞKUR İl Müdürlüğünde son dönemde hareketli günler yaşanıyor. İl Müdürü Hüseyin Ergin, İşbaşı Eğitimleri kapsamında her gün onlarca kişiyi işe yerleştirmeye başladıklarını duyurdu.

EN AZ 2 SİGORTALI ÇALIŞTIRAN İŞYERLERİNDE BU PROGRAM UYGULANIYOR

İşbaşı Eğitimlerinde en az 2 sigortalı çalıştıran işyerine 1 kişinin istihdam edildiğini belirten Ergin, ‘’Şuan itibariyle bir çalışanın kaynaklarını kurumumuz karşılıyor. Kendisine günlük 25 lira ücret ödeniyor. Aylık olarak da 650-700 lira gibi bir maaş ödemesi yapıyoruz. Ayrıca sağlık sigortası da kurumumuz tarafından yapılıyor. Geçen yıl bu alanda hedeflerimizi gerçekleştiremedik. Çünkü talepler yetersiz geldi ve çok başvuru olmadı. Ama şuanda günlük 10 kişiyi sadece işbaşı eğitiminde işe yerleştiriyoruz. İşyerlerimizden bu konuda çok fazla talep gelmeye başladı. Taleplerin daha fazla olmasını istiyorum. Bu konuda kaynak sıkıntımız yok. Eğer böyle giderse bu konudaki iddiamızı güçlendireceğimizi düşünüyorum’’ dedi.

BİZZAT İŞVEREN BAŞVURUYOR

Öte yandan İşbaşı Eğitiminden faydalanmak için bizzat işverenin kendilerine başvuru yapması gerektiğine değinen Ergin, ‘’İlk olarak geriye dönük 3 aylık çalıştırdığı işçi sayısı ortalaması bugünkünden az olmayacak. Eşit ya da üstünde olacak. En az 2 kişi çalışan istiyoruz. 10 çalışana kadar bir kişiyi işe yerleştiriyoruz. İşyerinde 10’dan fazla çalışan varsa 2 kişiyi yerleştirebiliyoruz. Eğer kendisi istiyorsa yanında istediği kişiyi seçebiliyor. Yalnız kızı ya da oğlu olmaması gerekiyor.

EN ÇOK SATIŞ ELEMANI, MUHASEBECİ, ASANSÖR YAPIMCISI ARANIYOR

Şuanda bize başvuranların birçoğu satış elemanlığı alanında oluyor. Ayrıca muhasebe ve asansör yapımı gibi çok çeşitli mesleklerden talepler geliyor. Burada bir sınırlama yok. Her alanda bize başvuru yapılabilir’’ diye konuştu.

DENETMENLER SIKI DENETLİYOR

Diğer taraftan bu konuda denetimlerinin de bulunduğunu ifade eden Ergin, ‘’Denetmenlerimiz var. İşbaşı eğitimine başlayan kişileri habersiz olarak ay içerisinde işyerine giderek kontrol ediyorlar. Eğer işyerinde kişiyi görmezlerse programı iptal etme ve verilen ücretleri geri almaya kadar yaptırımlar var. Haftada 45 saat çalışma yükümlülüğü var. Burada amacımız bir meslek edinme ve ileride istihdamı sağlamak. İşbaşı eğitimlerine başlayanların yüzde 90’nı aynı işyerinde devam ediyor. Kendi çıkmadığı ve ben çalışmıyorum demedikçe aldığı kişiyi işten çıkarmıyor. Zaten işveren kendisi elemanı seçtiği için yerleştirme oranımız çok yüksek’’ şeklinde konuştu. 

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...