“Projelerle Isparta’yı büyütmek istiyoruz”

10 Mart 2014 18:58

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Kanal32’de yayınlanan Basın Kulübü programına konuk oldu. Bu seçimlerde çok iddialı olduklarını belirten Çakmakçı, “CHP'den MHP'ye oy yok. Benim rakibim Ak Parti ama her iki partiden de oy alacağım. 66 yıl sonra ilk kez ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz projelerle Isparta'yı büyütmek istiyoruz.” diye konuştu.

CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı, Basın Kulübü programında önemli açıklamalarda bulundu. Devleti temsil eden insanların aldatılamayacağını dile getiren Çakmakçı, “Halka şirin görünmek için saf görünmek için milletin iyi duygularını sömürmek için bunları söylüyorsanız bu yanlıştır. Biz devletimize sonsuz inancı olan insanlarız. Eğer Başbakan aldatılıyorsa devlet aldatılıyor demektir. O zaman bütün devletler bizim devleti aldatmaya başlarlar. Biz böyle bir şeyi kabul edemeyiz.” diye konuştu.

İŞ YARATACAK PROJELER LAZIM

Isparta’da ciddi anlamda işsizlik sorununun yaşandığını vurgulayan Çakmakçı, “1996 yılında Isparta'ya geldiğimden Isparta'nın nüfusu 165 bin civarındaydı ve işsiz oranı 4 bindi. 2013 yılında geldiğimde ise sadece iş başvurusu yapan 25 bin kişi vardı. İş yaratmamız lazım. İş yaratacak projeler yapmamız lazım. Halkı mutlu edecek Isparta'da yaşamaktan mutlu olması gerekiyor. Şu anda İş istihdamı için belediyenin izlediği metodu da doğru bulmuyorum. 65 tane fabrika adı altındaki işletmelere baktım ve 60 kişi çalışıyor bunların 5 ya da 6 tanesi idareci pozisyonunda ve bunlara işletme diyorlar. Ben şikayetçi değilim hiç olmamasından daha iyidir. Bunun adına fabrika değil işletme denir.” ifadelerini kullandı.

ATTIĞINIZ TAŞ, KURBAĞAYI ÜRKÜTMEDİ

Belediyelerin iş sahası açması gerektiğini ifade eden Çakmakçı, “Eğer ben belediye başkanı olsaydım küçük işletmeleri en büyük kar sağlayacak hale getirirdim. İlk önce belediye iş sahası açması lazım. 10 tane yatırımcıya imkan sağlasaydınız ve herkeste 10 kişi çalıştırsaydı 100 kişi çalıştıracaktı. Ama siz 5 fabrikanızda bunları yapmaya çalıştınız 60 kişi yararlandı. Attığınız taş kurbağayı ürkütmeye yetmedi.” dedi.

SERACILIĞI TEŞVİK EDECEĞİZ

Belediye kanunları içerisinde tarım ve hayvancılığı desteklemenin olduğunu söyleyen Çakmakçı şöyle devam etti; “Belediye kanunlarının içinde tarım ve hayvancılığı destekleme var bizim insanlarımız köyden geldiler. Köyde kazanamadıkları için geldiler. Isparta'da seracılığı teşvik edeceğiz. Bizim Isparta'da yeni bir imar planına ihtiyacımız var bir de ulaşım planına ihtiyacımız var. Hatta şoförler odası bile ulaşım planına ihtiyacımız olduğunu söylüyor. Isparta'da insanlar ileriye bakarak hareket etmiyor. Hafif yaylı sistemi Isparta kazanmış olsaydı trafik sorunu yoktu. 15 milyonluk çöp sistemini durdurduk depo yaptık depoluyoruz şimdi nereye kadar depolayacaksınız.

PROJE YOKSA PARA DA YOKTUR

Isparta'nın temel sorunu Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu dönemlerde ne söylerdi bir tane proje getirinde destekleyelim derdi. Peki biz ne yaptık Kesme'deki bir hemşirenin tayini için Başbakan'a gittik kendi işimizi yaptırmak için de gittik kendi sorunlarımız hallettirdik ama sonunda Sayın Demirel Isparta'ya yatırım yapmadı dedik. Bunların hepsi bizim hatamız. 1992 yılında Isparta'nın dünü bugünü ve yarını adı altında bir sempozyum yaptık. Üniversitenin fakülteleri alt yapı sorunları vardı bunun yanı sıra buna benzer çok sorun vardı biz bunların projelerin sunduk ve havaalanı yapıldı. SDÜ, Organize sanayi oluştu çünkü proje gelmişti. Proje üretmediğiniz yerde para yok.

BİZDEN OY YOK

CHP'den MHP'ye oy yok. Benim rakibim Ak Parti ama her iki partiden de oy alacağım. 66 yıl sonra ilk kez ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz projelerle Isparta'yı büyütmek istiyoruz.

Bir grup arkadaş dedi ki Üniversite ile şehir yönetmek aynı değildir. Üniversitenin bütçesi belediye bütçesinin 4 katıdır. Üniversiteyi yönetenler Isparta'yı neden yönetemesinler. Halk, insanlara saygı duyan gelecek endişesi taşımayan insanlarla çalışmak istiyor. Bundan dolayı da temiz toplum gerekir. Halkımızı ikna edecek projeleri ortaya koyuyoruz. Son projeyi de cumartesi günü açıklayacağım. Isparta'nın bir dönem daha kaybetmesine engel olmamız lazım.”

 

 

Bu haber 837 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...