Günaydın Kuleönü seçim bürosunu açtı

11 Mart 2014 18:30

30 Mart 2014’te yapılacak olan mahalli idareler seçimi nedeniyle siyasi partilerin çalışmaları hızla devam ediyor. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da kendi seçim mahallinde çalışmalarını sürdürürken ilçe ve beldelerdeki adaylara da desteklerini ihmal etmiyor.

Büyükşehir belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket eden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Pazar Günü Kuleönü’nde MHP’den aday olan Sezai Çakır’a destek olmak ve seçim bürosunu açmak için programa katıldı. Belediye Başkanı Günaydın’ın bu programına MHP İl Başkanı İsa Yalçın, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz ile birlikte MHP Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti. Kuleönü sakinleri Belediye Başkanı Günaydın’ı kasabanın girişinde büyük bir konvoyla karşıladılar. Konvoy eşliğinde kasaba merkezine giren heyet kısa bir konuşmadan sonra seçim bürosunun açılışını dua ile yaptı. Günaydın, 30 Marttan sonra Isparta Belediye Başkanlığını kazanması ile birlikte Kuleönüne de destekçi olacağını dile getirdi.

Günaydın yaptığı açıklamada, “Isparta Belediye Başkanı olarak sizleri buraya yakından görmeye geldik. Isparta’mıza en yakın kasabamız Kuleönüdür. Kuleönü Belediye Başkan adayımız Sezai Çakır’ı desteklemek adına buradayım. Kuleönünün eksikliklerini biliyorum. Cadde ve sokaklarının kasaba anlayışından uzak olduğunu görüyorum. 30 Mart’ta yerel seçimleri kazandığımız zaman Isparta Belediyesi olarak Kuleönüne elimizden gelen hizmeti getirmeye söz veriyoruz” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın’da yaptığı açıklamasında, “MHP’ye gönül vermiş tüm Kuleönü halkımı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kuleönünün eksikliklerini biliyoruz. Buradan bunları saya saya bitiremeyiz. Isparta Belediye Başkanımız da sizlere söz verdi. Birlikte beldemizin bu makus talihini sona erdireceğiz. KKTC Türkiye için ne kadar önemli ise Isparta’mız içinde Kuleönü o kadar önemli bir beldedir.

Bugün görüyorum ki beldemiz çok geriye gitmiş durumdadır. İktidar partisindeki bir beldenin burada yapacağı hiçbir mazeret olmasa gerek. Ancak beceriksiz bir yönetim sistemi işte beldemizi bu hale getirmiştir. Çok iyi hatırlayın 2009 yılında yapılan seçim sonrasında Günaydın için personelin maaşlarını 6 ay sonra ödeyemeyez deniyordu. Ama görüyorsunuz ki 5 yıl geçti. Belediyemiz güvenli insanların elinde olduğundan özel şirketlerin birle bir çivi çakmadığı Isparta’da fabrikalar kurar bir belediye haline gelmiştir” dedi.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’da yaptığı açıklamasında, “özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Akşamdan sabaha çıkarılan bir yasa ile şehrimizdeki 29 belde belediyeden düştü. 2300 nüfusu ile beldeden köye düşme felaketinden şimdilik kurtulmuştur. Bu yasaya göre nüfusu 2000’in altına düşen beldeler otomatik olarak beldelikten düşecektir. Sizlere şunu ifade etmek istiyorum. Bu yasa doğrultusunda 30 martta beldemizin geleceğini oylayacağız. Kuleönü belediyenin tüzel kişiliğini istiyorsa AKP’den uzak duracak. AKP’liler ocak söndüren, belde kapatan bir partidir. Sizlere buradan söz veriyorum. İktidara gelirsek bu kapatılan beldeleri tek tek yeniden açacağız. Kuleönünde 5 yıl önce yine bir konuşma yapmıştım. Ancak o günden bugüne beldemizde taş üstüne taş konmamış. Kuleönü bunu hak etmemiştir. Isparta’ya bir bakan geldi. Üçüncü milletvekiliniz benim demişti. Sanki AKP’nin iki milletvekili sayesinde başı göğe erdi. Üçüncü ile göğe erer artık. Sezai Çakır sizlerden birisi. Altın gibi. Biliyorsunuz altının değeri de giderek artıyor. İnşallah Sezai beyde sizlerin sayesinde değeri artarak yükselir. Buralara bizler arada sırada gelip gidiyoruz. Burada sizler ikamet edeceksiniz. Beldenizi ehil insanlara teslim ediniz” dedi.

 

Bu haber 1284 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...