Pomgrand görücüye çıktı

11 Mart 2014 18:32

Isparta Belediyesi’nin şirketi BELMAŞ bünyesinde kurulan Ortadoğu’nun en büyük bimsblok üretim tesisi olan fabrikanın yanına kurulan İzolasyon Yalıtım-Mikronize Dolgu Malzemeleri Fabrikası üretime geçti. Pomgrand markasıyla piyasaya sürülecek olan ürünler bundan böyle inşaat alanı başta olmak üzere birçok alanda hizmet verecek. Özellikle binaların yalıtım malzemesi olarak da kullanılacak olan ürünler Isparta başta olmak üzere ülke çapında satışa sunulacak. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bugün mutlu bir gün yaşadıklarını söylerken, paketleme sisteminin istif bölümünde yer alan robot sisteminin son ayarlarının yapıldığını kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi Adayları, Kadın Kolları ve partililerle tesisleri inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, mikronize ve yalıtım fabrikasının Pomgrand markasıyla üretime başladığını söylerken, ürünlerin PVC’ler, Isparta’daki tüm binaların mantolama olarak bilinen yalıtımlarının yapılması başta olmak üzere birçok alanda kullanılacağını dile getirdi. Pomgrand’ın kalite değerinin yüksek olduğunu ve dolayısıyla ülkeye satılacağını duyuran Başkan Günaydın, “Yurt içi ve yurt dışına da malzememiz kalite katacak. 6 aydır sürdürdüğümüz deneme çalışmalarını başarı ile tamamladık” dedi.

Türkiye’de hatta dünyada saatte 5 tondan fazla üretim yapabilen bir tesisin bulunmadığını kendilerinin28 metreuzunluğuna sahip fırınla üretimlerinin saatte 15 ton olacağını dile getiren Başkan Günaydın, daha az enerji kullanarak daha fazla üretim yapabileceklerini belirtti.

‘Isparta adına sevinçliyiz’ diyen Belediye Başkan Yusuf Ziya Günaydın “Bir zamanlar fabrika satılmıştı biz geri aldık, bu değeri Isparta’mıza geri kazandırdık. Üretimimizde kimseyi taklit etmeyiz. Türkiye yaptığımız bu yatırımları takip ediyor. Bu milli bir hizmet. Stratejik bir malzemeye sahibiz. Bundan sonraki adımımız nano teknolojiye uygun ürünler üretmek. Onu da kuracağız. Biz ponzanın bir tonunu 15 liradan satıyoruz, ancak nano teknolojiyi devreye soktuğumuz da bunun kilogramı ülkemizde 30 dolardan ithal ediliyor. Yani Isparta’mız büyük bir nimete sahip oluyor. Nano teknoloji ile çok alanda Türkiye ekonomisine büyük katkılar sunacağız. Ponza araştırma laboratuvarımızı da faaliyete geçiriyoruz. Burada da nano teknoloji üzerinde büyük çalışmalar yapılabilecek. Isparta’mızın istikbali açık. Dünyanın en büyük ve modern fabrikalarını kurduk, bunu laboratuvar ile taçlandırdık. Yatırımız başta Isparta’mıza olmak üzere ülkemize hayırlar getirsin” temennisinde bulundu.

Başkan Günaydın ile birlikte başta bimsblok fabrikası olmak üzere tesisleri ve laboratuvarları inceleyen Belediye Meclis Üyesi Adaylarından Gürsan Taştekin de yıllardan buyana Isparta’da inşaat alanının içerisinde olduğunu söyleyerek, “Sayın Başkanımız Isparta’mıza kaliteli bir fabrika kazandırdı. Bimste başkanımız kaliteyi ve kapasiteyi artırdı. Yeni fabrikada insan gücünün yanı sıra teknolojide çok iyi bir şekilde kullanılmış. Bu tesisler Isparta’nın ve ülkenin yalıtım ve izolasyonunda iddialı bir tesis olacak. Büyük bir değer. Isparta’mıza günde 10 kamyon alçı giriyor. Bu tesiste dolgu malzemesi üretecek ve Isparta bunu kullanılabilecek. Türkiye, Isparta’yı tercih edecek” dedi.

Bir diğer Belediye Meclis Üyesi adayı Ali Sancaktaroğlu da, “Fabrikada makine teknolojisinden en iyi ve faydalı bir şekilde yararlanılmış. Isparta için büyük bir yatırım. Mükemmel bir tesis. Başta tesis mantolama olmak üzere dolgu malzemeleri olarak da büyük hizmetler verecek” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 708 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...