Belediyenin Kadınlar günü programına 5 bin kişi katıldı

11 Mart 2014 18:34

Dünya kadınlar günü münasebeti ile Isparta Belediyesi tarafından SD kongre merkezinde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Isparta Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebeti ile SD kongre merkezinde bir dizi etkinlik düzenledi. Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın konuşmacı olarak Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun da ilahi sanatçısı olarak katıldığı programda yılın anneleri de ihmal edilmedi. Yılın Annelerine plaket verilirken İSTEM tarafından da fuaye de sergi açıldı. Duygulu anların da yaşandığı programda katılımcılara karanfil ve seccade hediye edildi.

Program mehter takımının gösterisi ile başladı. Yılın annesi olarak seçilen Gazi Eşi Latife Büyüksavaş, Şehit eşi Sıdıka Gülyağcı, Engelli çocuğu olan Firdevs Çiftçi ve Gülgün Özyiğit yılın annesi seçildiler. Yılın annelerine Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Doç. Dr. Mustafa Karataş ve ozan Arif Nazım plaketlerini takdim etti. Etkinlik çerçevesi içerisinde İSMEK tarafından kursa gelerek el işçiliğinde ustalıklarını gösteren kursiyerlere de başarı belgeleri törenle verildi.

Kadınlar günü münasebeti ile kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kadın ve Annenin önemi hakkında kısa bir açıklamada bulundu.

“Türk toplumunda kadın denince akla hep ana gelir. Tarihimize ışık tutan ve tarihimize yön veren liderlerin arkasında bir ana vardır. Evladının hayatta kalması için kendi hayatını hiçe sayan yine anadır. İşte gazetelerden okuyoruz. Balkondan düşen evladını kurtarmak için hiç tereddüt etmeden kendisi de arkasından atlayan bir anadır. Rayların üzerine düşen çocuğunu kurtarmak için trenin önüne atlayan yine bir anadır. Bu ülkeye hayırlı evlat yetiştiren ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak için seve seve canını veren nesli yetiştiren yine anadır. Anne aslında bir duadır. Anne evladının başarıya ulaşması için hep dua eden kişidir” dedi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın konuşmasından sonra Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi ve ilahi sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu sahne aldı. Söylediği birbirinden güzel eserlerle halkı coşturmasını bildi. Güneşdoğdu’nun söylediği Annem ilahisi salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Annem şiirinde seyircilerden birçoğunun gözyaşını saklayamadığı dikkat çekti.

Güneşdoğdu’dan sonra sahne alan Doç. Dr. Mustafa Karataş’ta konuşmasını kadın ve aile üzerine kurdu. Kadının önemi hakkında 1.5 saat süren konuşmasında vatandaşın ilgisi de büyük oldu. Programı sonuna kadar takip eden vatandaşlar Karataş hocaya sevgisini bir kez daha göstermiş oldular. Mustafa Karataş’ta belediye başkanından bir rica da bulundu. Isparta’ya ilk gediğimde küçük bir salonda program gerçekleştirmiştik. Ancak halkın talebi salonlara sığmadı. Bundan sonra geldiğimde daha büyük bir salonda vatandaşa konuşmak isterim” dedi.

Mustafa Karataş’ın konuşmasının ardından İSMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan tekstil ürünleri sergisi gezildi. Sergi de vatandaştan tam not aldı.

 

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...