Başkan Günaydın köy garajı esnafını dinledi

12 Mart 2014 18:36

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Köy Garajı esnafıyla bir araya geldi. Esnafın sorun ve isteklerini dinleyen Başkan Günaydın, bu bölge için yeni bir çalışma yapacaklarını ve bu çalışmanın yapılması yönünde de esnafın görüşlerinin alınacağını belirtti.

Köy Garajının yanlış yere kurulduğunu ve bununla birlikte burada bulunan esnaflarında mağdur durumda olduklarını belirten vatandaşlar “Burası atıl bir yatırım, yazık” derken, köy garajı ve esnaflarının şehirden kopuk olduklarını belirtti. Esnafın burada yıllarını kaybettiğini aktaran esnaf, “Burada inen bir yolcuya şehri tarif etmekte dahi zorlanıyoruz. Köy garajı evlerin içerisinde kaldı. Dolayısıyla gürültü oluyor ve mahalle sakinleri de bundan rahatsız oluyorlar” dedi.

Esnafa bölgenin canlandırılması için yeni çalışmalar yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, köy garajı çalışanlarına da yeni otogar mesajı verdi. Günaydın, “Diğer şehirlerde otogar dendiği zaman bir başka ilden gelen vatandaş, hemen yan tarafında bulunan ilçe ve köy otobüslerine binerek yollarına devam ediyor. Ancak bizim burada şehirlerarası otogarımız ile köy garajımız ayrı noktalarda. Otogarda bir yolcu iniyor ve ilçesine köyüne gidebilmek için ayrıca buraya kadar bir daha geliyor. Bu hem maddi, hem de zaman açısında vatandaşlarımıza sıkıntı oluşturuyor. Yapacağımız yeni çalışmalarla bu sorunun önüne geçmiş olacağız.  Bunu hep birlikte çözeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 713 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...