Eğirdir’de içme suyunun tonu 1 tl

12 Mart 2014 18:37

“Geçmişi unutmayalım” diyen Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, sadece içme suyu ücretlerinin düşürülmesi ve katı atık parasının kaldırılmasından dolayı son 5 yılda her abonenin cebinde 1500-2000 TL kaldığını belirtti.

Elektrik fiyatlarının çok daha düşük olduğu 5 yıl önce, içme suyu fiyatlarından, suyun kirliliğinden ve ayrıca her su abonesinden alınan katı atık parasından şikâyetçi olanlar, 2009’da su fiyatlarının yarıdan aşağı düşürülmesinden ve katı atık ücretinin kaldırılmasından memnun kalmışlardı.

Belediye Meclisi’nin 4 Şubat 2014 tarihinde aldığı karara göre Eğirdir’de içme suyunun 2 TL’den, ton başına 1 Liraya düşürülen uygulaması bu aydan itibaren başlatıldı.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, su üzerinden siyaset yapmak isteyenlere fırsat verilmediğini belirterek, “İçme suyumuzu hem çok temiz hale getirdik, hem kaçakları önlemeye çalıştık, şebekelerdeki tıkanıklıkları giderdik, şebeke borularında yenilemeler yapıldı ve elektrik fiyatlarının yükselmesine rağmen su fiyatlarını 2009’dan itibaren fazlaca düşürdük ve 5 yıl yine zam yok diyerek 6. yıl için 1 TON SU 1TL kararını aldık. Sorma ver şeklindeki atık ücretini de 2009’da kaldırmıştık. Bu aydan itibaren su fiyatlarında yeni uygulamaya geçiliyor. Geçmişte 40-50 lira su parası ödeyenler bundan sonra 10-15 lira ödeyecek. Su fiyatlarını düşürdüğümüzden bu yana elektrik, personel maaşlarının yükselmesine rağmen 5 yıl istikrar göstererek ucuzlattığımız su fiyatını tekrar bir daha düşürdük ve sözümüzde durduk. Yeni bir uygulama olarak geçen yıl aldığımız kararla, isteyenler bahçeleri için ayrı su abonesi olup Mayıs-Kasım ayları arasında rahatça su kullanabilecekler” dedi.

 

 

 

 

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...