“İğneyi kendimize de batırmak gerekiyor”

12 Mart 2014 18:44

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, elektrik borcu bulunan çiftçiye destek ödememesi yapılmamasına yönelik Bakanlar Kurulu kararına ilişkin, “Bu kararı eleştirmek kolay ama biraz da iğneyi kendimize batırmamız gerekiyor” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Bakanlar Kurulu’nun tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar tarımsal destekleme ödemeleri yapılmamasına yönelik kararı değerlendirdi. Kararın çiftçinin aleyhine gibi görünse de bir de madalyonunu öbür yüzüne bakmak gerektiğine dikkat çeken Kutlu, “Çiftçi ürün elde etmek için enerji kaynaklı yapıyorsa bunun bir bedeli var.  Çiftçi bu bedeli ödemek zorunda” dedi.  

CEZAEVİNDE YATAN

KOOPERATİF YÖNETİCİMİZ VAR

Ödenmeyen enerji bedellerinin tarımsal sulama kooperatiflerinin yöneticilerini mağdur ettiğine dikkat çeken Kutlu, “Kooperatif aracılığıyla yapılan sulamalarda, üyeler tarafından enerji bedelleri ödenmediği için şu anda icralık olup  cezaevinde yatan kooperatif başkan ve yardımcısı var. Eğer bir şey üretiyorsak bunun bedelini ödemek zorundayız. Enerji bedeli ödeyen de ödemeyen de aynı destekten yararlanıyor.  Bu durumda adaletsizlik ortaya çıkıyor. Hiç ödemeyecek durumda bile olsa,  aldığı desteği bari borcuna yatırmalı. Şimdi ödemediği için destekten mahrum kalacak.  Devlet de tedbirini böyle alıyor. Elektrik özelleştirildi.  Özel sektör devlet gibi borca müsamaha göstermiyor. Ertele ertele nereye kadar bunun sonu nereye varacak? Böyle düşündüğümüzde iğneyi kendimize batırmamız gerektiğini söylüyorum” dedi.  

 

Bu haber 777 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...