Ortak İstasyon Gümüşgün’e yapılacak, Burdur ve Ispartalı Raybüslerle taşınacak

12 Mart 2014 18:45

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Yüksek Hızlı Tren’de ortak istasyonun Gümüşgün-Baladız olacağını belirtti. Ortak istasyonla Burdur ve Isparta arasındaki mesafenin ise Raybüsle kapatılacağını müjdeleyen Özel, “Sayın Başbakanımız da Isparta mitinginde hızlı trenden Isparta ve Burdur’un faydalanacağını belirtmişti zaten” dedi.

AK Parti Milletvekili Recep Özel, AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel’in “Hızlı Tren Konya-Manavgat üzerinden Antalya’ya inecek” sözleri üzerine değerlendirmede bulundu. Bu bilginin yanlış olduğunu ifade eden Özel, “Orayla ilgili bir proje yok. Proje Afyon-İzmir hattından bizim aradan verip, Antalya’ya bağlayacak. Antalya’dan Konya’ya hızlı trenin gitmesiyle ilgili benim bildiğim bir çalışma yok. Isparta hızlı trenden faydalanıyor. Ortak istasyonumuz Gümüşgün-Baladız. Aradaki raybüslerle Burdur ve Ispartamız hızlı trenden faydalanacak. Bunun haricinde Bakanlıkta bir çalışma yok” dedi.

“2006 YILINDA ISPARTA’NIN ADI GEÇMİYORDU

BASTIRDIK ISPARTA’YI DA DAHİL ETTİK”

2006’da hızlı tren gündeme geldiğinde “Burdur’dan geçebilir” diye gündeme geldiğini ifade eden Özel, “Burdur’un jeolojik yapısı ve eğimleri çok daha uygun. O dönemde biz ODTÜ’ye Isparta’dan hızlı tren geçebilir mi diye araştırma yaptırttık. Bir tek Yenişarbademli’nin oradaki boğaz kısmının uygun olduğunu söylediler. Ama orası bize çok daha uzak. Biz de ‘Burdur’dan gitmesi kabulümüzdür ama ortak istasyon istiyoruz’ dedik. Başbakanımızın mitinginde Ulaştırma Bakanımız da geldi. Kendisi de bizimle aynı düşüncede olduğunu söyledi. Sayın Başbakanımızda mitingde hızlı trenden Isparta ve Burdur faydalanacak dedi. Ortak istasyondan Isparta ve Burdur şehir merkezlerine raybüs sistemiyle taşıma yapılacak” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 998 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...